Motorola One Action-granskning - redo för åtgärder?

Fånga åtgärden. Det är vad Motorola One Action handlar om. Skryta? Eller kan One Action med rätta kalla sig en "action-smartphone"? I denna recension kan du läsa allt om hans upp- och nedgångar.

Motorola One Action

Pris 259 euro

Färger blå, vit

OS Android 9.0 Pie

Skärm 6,3 tums LCD (1080 x 2520)

Processor Exynos 9609 oktakärnprocessor (2,2 GHz)

RAM 4 GB

Lagring 128 GB (utbyggbart med minneskort)

Batteri 3500 mAh

Kamera 12, 16, 5 megapixlar (bak), 12 megapixlar (fram)

Anslutning 4G (LTE), Bluetooth 5.0, WiFi, GPS, NFC

Storlek 16,1 x 7,1 x 0,9 cm

Vikt 176 gram

Andra fingeravtrycksläsare, USB-C, dual-sim

Webbplats www.motorola.com 6 Poäng 60

  • Fördelar
  • Skarp bild
  • Blixtsnabb hårdvara
  • Android One-programvara
  • Negativa
  • Action Cam är endast lämpligt för videoinspelning
  • Batteri-liv
  • Knappt damm- och vattenresistent
  • Tråkiga färger

Actionkamera

The One Action är Motorolas första smartphone med Action Cam. Vidvinkelobjektivet vrids ett kvart varv. Detta gör att du kan filma i liggande läge medan du håller enheten normalt. Motorola har också ett tillbehör för att fästa telefonen på din cykel, men det ingår inte som standard.

Action Cam är en fantastisk gimmick, men den har tre brister: du kan inte ta bilder med den, filmning i 4K är inte möjlig och den har bara elektronisk bildstabilisering. Trots bristen på optisk bildstabilisering är bilderna du spelar in med Action Cam mindre ryckiga än du förväntar dig.

Blixtsnabb och skarp

Jag har blandade känslor för skärmen. Å ena sidan är bilden fin och skarp tack vare Full HD-upplösningen och det är fantastiskt att titta på filmer och serier på 6,3-tums CinemaWide-skärmen. Å andra sidan är färgerna bleka och kontrasterna lämnar något att önska. Ett hål i skärmen för selfie-kameran behöver inte vara någon olägenhet, men med One Action är hålslagningen ett ögonskydd på grund av dess storlek.

En aspekt som Motorola gör på är prestanda. Exynos 9609 flyttar berg med arbete. Även i topputrustning går spel som PUBG felfritt. The One Action körs därför som en väloljad maskin.

Android när det är som bäst

Skalet över operativsystemet är minimalistiskt, så du är inte överväldigad av överflödiga funktioner. Moto Actions, Motorolas hand och svepande gester, är naturligt närvarande. Tack vare Android One är uppdateringar till Android 10 och 11 inför. The One Action får också säkerhetsuppdateringar i tre år.

Besvikande batteritid

Tyvärr misslyckas Motorola när det gäller batteritid. Batterikapaciteten för One Action är knappa 3500 mAh, vilket knappt räcker med den här enheten för att komma igenom dagen. Support för TurboPower saknas, så laddningen tar mer än två timmar. För en 'action-smartphone' har One Action mycket liten uthållighet.

En annan brist är damm- och vattentålighet. IPX2-certifieringen ger knappast något skydd. Några regndroppar skadar inte, men se upp för rinnande vatten.

Slutsats

Motorola One Action har sina bra och dåliga funktioner. CinemaWide-skärmen är fin och stor och skarp, hårdvaran är snabb, operativsystemet är nära lager Android och Motorola lovar många uppdateringar i framtiden. Action Cam med lutande vidvinkelobjektiv är ett trevligt tillskott, men inte utan brister. Det faktum att en "action-smartphone" knappt är motståndskraftig mot vatten är också en brist. Den största akilleshälen är utan tvekan batteriets livslängd.

The One Action är inte en dålig smartphone i sig. Enligt min mening finns det gott om alternativ i samma prisklass där du måste göra färre kompromisser, till exempel Samsung Galaxy A50. Det är därför svårt att helhjärtat rekommendera One Action.