Här hittar du bakgrundsbilder av Windows 10-teman

Microsoft släpper regelbundet nya Windows 10-teman. Ett sådant tema ger operativsystemet ett nytt nytt utseende. Grunden är ofta vackra bakgrundsbilder. Vi förklarar var dessa bakgrundsbilder finns på ditt system, så att du till exempel kan överföra dem till en annan dator.

Att installera ett tema är ett enkelt sätt att anpassa saker som Windows 10s skrivbordsbakgrund, färger, ljud och till och med markören på en gång. Tidigare beskrev vi hur du kan justera färger och teman i Windows 10.

Låt oss ta en kort titt på hur man tar in ett sådant tema. Högerklicka på skrivbordet och välj Anpassa . Gå till Teman och klicka på Ladda ner fler teman från Microsoft Store . Butiken öppnas och du ser att du kan välja mellan hundratals gratis teman.

Välj en och klicka på Ladda ner . När nedladdningen är klar trycker duApply för att börja passa temat omedelbart. Ofta handlar det om flera bilder som växlas varandra så ofta. Du kan justera frekvensen i Anpassning, Bakgrund, Bildspel, Ändra bilder varje ...

Windows 10 bakgrundsbild

Dessa bilder kommer naturligtvis från någonstans. De finns på ditt system, men väl dolda. Anta att du gillar ett foto så mycket att du vill ha det separat. Eller några bilder tilltalar dig inte lika mycket och du vill bli av med dem. Då behöver du rätt mapp där bilderna lagras som .jpgs.

Se till att dolda mappar är synliga genom att öppna Utforskaren och välja Alternativ / Ändra mapp och sökalternativ / Visa / Visa dolda mappar / filer och enheter . Navigera sedan till C: // Användare / [Användarnamn] / AppData / Lokalt / Microsoft / Windows / Teman .

Varje installerat tema har sin egen mapp här. Inom en sådan mapp finns bilderna i mappen DesktopBackground , som visas ovan. Du kan kopiera bilderna här till en annan mapp eller helt enkelt ta bort dem. Spara dem vid behov på ett USB-minne eller extern enhet, varefter du också kan överföra bilderna till en annan dator. Eller högerklicka på den och välj Använd som skrivbordsbakgrund .

Standard Windows 10-bilder

Windows 10 i sig har också några standardbilder inbakade. Du kan se detta med en ny installation - den välbekanta blå bakgrunden med Windows-logotypen - och på inloggningsskärmen. Dessa kan också hittas, men på en annan plats.

För att göra detta, gå till din C: //- enhet och öppna Windows- mappen. I den hittar du webb mappen igen . Alla vanliga Windows 10-bilder lagras här i olika upplösningar. Det finns till och med en 4K-version, som naturligtvis fungerar bäst på en 4K-skärm.