Popcorn Time returnerar: så kommer du igång

Det har gått nästan fem år sedan streamingtjänsten Popcorn Time upphörde att existera. På den tiden kunde du strömma nästan alla filmer och serier gratis. Popcorn Time var användarvänlig och extremt populär, men framför allt helt olaglig. Ändå gör nu Popcorn Time comeback.

Även om det finns många olagliga sätt att titta på gratis filmer som just har kommit på bio eller inte finns tillgängliga på legala streamingtjänster har Popcorn Time alltid varit extremt populär för sitt användarvänliga och snygga gränssnitt. Det är inte utan anledning att streamingtjänsten ofta kallas en olaglig Netflix.

Koronaviruset orsakar att många människor är begränsade till sina hem och utvecklarna av Popcorn Time vill utnyttja detta ögonblick för att starta om streamingtjänsten. "Love in the times of Corona, version 0.4 is now out", enligt Twitter-kontot för streamingtjänsten.

En ny version rullades ut de senaste dagarna och Popcorn Time fungerar som vanligt. Appen är fortfarande gratis att använda och fortsätter att uppmuntra användningen av VPN för att förhindra att din olagliga streamingmetod upptäcks av din ISP.

Återigen har appen de senaste filmerna och serierna, inklusive Star Wars: The Rise of Skywalker, Joker, Sonic the Hedgehog, samt serier som Westworld, Better Call Saul, Futurama och hundratals andra shower.

Att jobba

Så Popcorn Time är fortfarande lika olagligt som för många år sedan. Dessutom har många nya juridiska tjänster lagts till de senaste åren, såsom Disney +, Amazon Prime Video och Videoland, vilket har lett till att utbudet av filmer och serier har vuxit enormt. Och med det har efterfrågan på en tjänst som Popcorn Time förmodligen minskat något.

Men om du fortfarande vill komma igång med (betaversionen av) streamingtjänsten kan du surfa till popcorntime.app i din webbläsare. Tryck på den stora knappen Ladda ner Popcorn Time 4.0 så laddas appen ner direkt. Tjänsten är tillgänglig för Windows, macOS, Linux, iOS och Android.

När du har laddat ner filen kan du gå igenom installationsguiden för att installera streamingtjänsten på ditt system. Det tar några minuter.

Sedan startar du appen. På ett Windows-system kommer du troligen att få ett meddelande om att Windows Defender Firewall har inaktiverat vissa delar av appen. Klicka sedan på Tillåt åtkomst för att använda Popcorn Time. Acceptera användarvillkoren inom streamingtjänsten och du har direkt tillgång till många filmer och serier.

Om du deltar i en film eller serie kan du justera bildkvaliteten och lägga till undertexter där det är möjligt. Det är också möjligt att ställa in ljudspråk.

På egen risk

Överst till höger i appen kan du trycka på det blinkande röda låset för att skapa ett VPN-konto. Om du använder en sådan olaglig tjänst rekommenderas att du alltid använder en VPN så att din IP-adress inte kan spåras. Om du laddar ner eller distribuerar mycket olagligt innehåll kan det finnas allvarliga påföljder. Användningen av sådana olagliga tjänster sker därför helt på egen risk.