Du kan skicka kort online med dessa webbplatser och appar

Nu när vi alla måste stanna hemma känner vi oss spontant för att måla väggarna, köpa en ny TV och vi lägger ofta blommor på bordet. Även om vi har mycket kontakt med våra vänner, familj och kollegor via vår smartphone är det naturligtvis trevligt att skicka ett kort. Kan personen omedelbart lysa upp sitt hem. Med dessa appar och webbplatser kan du enkelt skicka ett gratulationskort mot en avgift.

Greetz

Greetz är förmodligen den mest kända webbplatsen för att skicka ett gratulationskort, eventuellt med en gåva, delvis tack vare den stora marknadsföringskanonen bakom den. Webbplatsen och appen är båda enkla att använda. Det charmiga med Greetz är att det inte bara finns ett stort urval av kort: det är också möjligt att krydda texten på ditt kort med foton, ikoner och glada färger. Det är också möjligt att lägga ett foto på kortets framsida och till exempel göra ett tidningsomslag.

Det fina med Greetz är att det finns ett stort antal olika typer av kort. Du kan faktiskt hitta en biljett för varje tillfälle och varje typ av person. Det är också möjligt att skicka ett kort med musik. Att kunna skicka en gåva är också ett bra val, för det är ofta inte möjligt tvärtom: om du köper något från en webbutik kan du inte lägga till ett snyggt kort till det. Även om valet på Greetz naturligtvis inte är stort i gåvor, finns det betydligt mer än standardblommor och choklad. Du behöver inte skapa ett konto för att skicka ett kort via Greetz.

Ticket2go

På Kaartje2go kan du också skicka presenter med ditt kort och i princip har många likheter med Greetz. Det finns ett stort urval kort, även om de presenteras lite mindre attraktivt än hos Greetz. I alla fall är webbplatsen för Kaartje2go lite enklare i design och har ingen app. Åtminstone ingen app för att skicka biljetter. Vad Kartje2go har är en app som låter dig få din biljett till liv genom augmented reality.

Med Kaartje2Go kan du också lägga ditt foto på ett kort, så att du till exempel kan göra en påskhare av dig själv eller mottagaren. Precis som med Greetz är det möjligt att trycka ett kort i ett litet, medelstort eller stort format. Du kan också välja papperstyp: elegant pärlemor, snyggt linne eller helt enkelt glans. Du behöver inte nödvändigtvis skapa ett konto för att skicka en biljett, även om webbplatsen varnar för att du kan missa en rabatt.

Kännetecken

När du tänker på gratulationskort tänker du snart på Hallmark. Även om den föreningen förmodligen kommer främst från brick-and-mortar-kortställen, har Hallmark också en imponerande webbplats full av kort. Kort i alla former och storlekar: gjorda av trä, choklad eller helt enkelt gjorda av kraftigt papper. Precis som med ovanstående alternativ kan du göra dessa kort helt som du vill på insidan: med galna bilder, foton och text i en hel regnbåge av färger.

Även på Hallmark är det inte nödvändigt att skapa ett konto, även om du får fördelar. Hallmark-webbplatsen och Hallmark-appen skiljer sig något från Greetz och Kaartje2Go, eftersom de utstrålar lite mer lugn. Det passar också bättre med det varumärke som Hallmark är: det handlar främst om stunder, om känslor och inte så mycket om att vara rolig. Biljettutbudet visar också att det är lite mindre tungt som Greetz och lite mer klassiskt eftersom vi känner Hallmark från tidningskiosken.

Biljettposter

Biljettutläggning är lite mindre professionellt i utseende och alternativ än ovanstående tre kortbutiker, men har fördelen att själva biljetterna också är lite billigare att köpa. Du kan fortfarande lägga till bilder och foton på ditt kort, men den processen går lite mer via menyer istället för att vara intuitiv. Allt är bara lite enklare och det finns till exempel ingen app tillgänglig.

Men om du vill skicka ett kort utan krångel är Kaartjeposten en webbplats där du inte behöver bläddra för länge för att hitta den perfekta biljetten. Det finns många olika typer av kort inom varje kategori att välja mellan - bara lite mer lekfull än det genomsnittliga Hallmark-kortet, men inte nära kanten som Greetz. Helt enkelt glada kort för varje personlighet. Det återstår med att skicka ett kort, för Ticket Posting gör ingenting med andra presenter. Du kan skicka biljetterna utan att skapa ett konto.