3 lösningar för en bullrig bärbar dator

Om du har använt din bärbara dator intensivt under en tid kan det göra mycket buller på lång sikt. Du kommer att höra kylningen gå i full hastighet. Det finns några saker du kan göra för att lugna ner din bullriga bärbara dator.

1. Stäng löpande processer

Om din bärbara dator ger mycket buller är det vanligtvis resultatet av en kylning som försöker kyla ner den hårt arbetande processorn. För att ge honom en hand kan du manuellt stänga av körningsprocesser på systemet och till och med förhindra att de körs igen när du startar den bärbara datorn. Detta lindrar processorn och kylningen behöver inte fungera lika hårt.

För att göra detta öppnar vi Microsoft System Configuration. Windows 10-användare kan helt enkelt skriva msconfig i aktivitetsfältet . Gå sedan till fliken Start , klicka på Öppna Aktivitetshanteraren och avmarkera de program som du inte vill starta när du slår på den bärbara datorn. Parter som Apple och Adobe har en hand om att få sin programvara att starta automatiskt, men du kan helt enkelt blockera iTunes, QuickTime och Adobe Reader.

Stäng fönstret och nästa gång du startar din bärbara dator blir processorn mindre upptagen med att öppna (och kör i bakgrunden) dessa program.

2. Den stora saneringen

Speciellt om din bärbara dator är flera år kommer det att finnas en hel del damm inuti. Med ett skrivbord är det naturligtvis lätt att öppna fodralet och blåsa bort dammet, men med en bärbar dator måste du vara lite mer försiktig. Ändå lönar det sig, för det gör din bärbara dator märkbart tystare. Fläkten måste arbeta mycket mindre hårt utan tygfilten.

Obs! Öppna bara din bärbara dator om du har erfarenhet av detta och du är säker på att det inte påverkar enhetens garanti. Dessutom är det bäst att rengöra utomhus, eftersom det kan bli en smutsig avsikt.

När du har valt att skruva loss din bärbara dator måste du först se till att du har en burk tryckluft hemma och en mjuk borste. Stäng sedan av den bärbara datorn, ta ut batteriet och skruva loss huset.

När du väl har öppnat ser du omedelbart var dammet har samlats. Använd aerosolen för att avlägsna (med små korta slag) dammet runt fläkten och andra komponenter. Använd borsten för att ta bort de sista bitarna av damm från skåpet. Hela interiören ren igen? Skruva upp den där och njut av en betydligt tystare bärbar dator.

3. Extern kylare

Hjälper knapparna ovan? Då kan du alltid välja att ansluta en extern kylare. Dessa kylare finns i många prisklasser och storlekar. Effekten är dock vanligtvis densamma. Kylaren är inbyggd i en platta som du klickar under din bärbara dator, som är ansluten till systemet via en USB-kabel. Särskilt användbart när du använder den bärbara datorn på ett fast ställe, eftersom det inte gör din bärbara dator tunnare. Även om det inte är en charmig lösning, gör en extern kylare verkligen ett bra jobb med att kyla ner och hålla din bärbara dator tyst.