Dessa är de 15 bästa vpn-tjänsterna

Böter för nedladdning av filmer och serier (som ofta inte är lagligt tillgängliga), införandet av en drakonisk "draglag" och otaliga företag som är angelägna om att veta vad du gör online - det här är alla skäl att ha en bra VPN. ta. Lyckligtvis finns det gott om val: en bra VPN kan hittas för alla syften. Dessa är de 15 bästa VPN-tjänsterna!

Vad ska du vara uppmärksam på?

Det är inte alltid lätt att välja en VPN, men för den genomsnittliga användaren är två saker särskilt viktiga: pris och hastighet. Du vill betala så lite som möjligt för ett VPN som är så snabbt som möjligt, men det finns några andra överväganden du kan göra. Antalet servrar att välja mellan, det maximala antalet enheter du kan ansluta, den kryptering som används, en möjlig datagräns och om det finns appar tillgängliga för stationära eller mobila enheter. Också viktigt: skaffa ett VPN som inte loggar användningsdata!

1 Privat Internetanslutning

I flera år har privat internetåtkomst (PIA) varit en favorit bland VPN-användare, främst på grund av det smutsiga billiga pris som få konkurrenter kan matcha. Trots det låga priset behöver du knappast kompromissa med någonting: hastighet, servrar, användarvänlighet - de är alla tillgängliga. Dessutom är privat internetåtkomst ett av få företag som kan visa att det inte loggar användningsdata. Inte att andra VPN-tjänster gör det i sig, men PIA bevisade i en stämning med FBI inget att hålla reda på. Ett av de bästa valen för ... ja, någon faktiskt!

2 TorGuard

TorGuard har inget att göra med Tor, men har utvecklats specifikt för torrentnedladdare. Under tiden får (nästan) varje VPN ladda ner via p2p och TorGuard är inte längre så unikt. Ändå är det fortfarande ett av de mest avancerade torrentprogrammen med en rad konfigurationer som bara de verkliga proffsen kan göra med: olika SSL-protokoll, olika nycklar och krypteringsstandarder och många sätt att implementera. Desktopsklienten är dock ganska daterad och det finns många olika, förvirrande paket till salu. Hur som helst, om du vet vad du gör och vill är det inget problem!

3 WindScribe

Du borde aldrig lita på en gratis vpn, men ibland finns det gratis prövningar som inte är dåliga alls. WindScribe utmärker sig som en vpn på två sätt: en gratis version med generösa 10 gigabyte som du kan använda (endast på en enhet och inte för bit-torrentrafik) och en betald version som du kan använda på ett oändligt antal enheter samtidigt. Priset på detta VPN är också bra, även om vi måste säga att det verkligen inte får de snabbaste anslutningarna som vi skulle vilja ha från ett VPN på amerikanska servrar.

4 NordVPN

NordVPN är en av de dyraste VPN-erna i vår översikt, men för det får du också det bästa av det bästa. NordVPN är inte bara särskilt omfattande när det gäller alternativ och servrar, företaget ägnar också extra stor vikt vid dess säkerhet. Där de flesta VPN-enheter endast stöder pptp- och l2tp-protokoll, arbetar NordVPN nu med lanseringen av det nya (och bättre) IKEv2. Du kan också välja servrar för specifika behov, till exempel servrar med extra skydd mot DDoS-attacker eller som du kan surfa med via Tor-protokollet. NordVPN har ett livstidsabonnemang tillgängligt.

5 TunnelBear

Att VPN: er inte behöver vara tråkiga alls, bevisar TunnelBear, ett glatt program som uppmuntrar dig med animerade björnar som döljs här och där av programvaran. Naturligtvis vill vi ha mer än så, men TunnelBear är främst lämplig om du letar efter en VPN som du kan aktivera snabbt eller som du kan rekommendera till familjemedlemmar som "bara ibland mailar från campingen". Problemet med TunnelBear är att du inte kan ladda ner torrents med det. Bittorrent-protokollet blockeras, så om du vill använda din VPN för just det, borde du titta längre.

6 Freedome

Att slå på Freedome är inte så mycket själva tjänsten, utan prispaketen. Till skillnad från de flesta VPN-tjänster tillåter Freedome bara att du väljer en period för att köpa tjänsten (tolv månader), men priset skiljer sig åt per antal enheter. Det finns paket för tre, fem eller sju enheter som du kan stödja med Freedome, så ett familjepaket för flera familjemedlemmar kan enkelt vara en attraktiv affär. Dessutom är tjänsten utmärkt, med många servrar att välja mellan och hastigheter som knappast kommer att störa dig. Freedome Android-appen misslyckas tyvärr för att tvinga en onödig virusscanner på din enhet.

7 Express VPN

Express VPN skiljer sig från andra VPN i en mycket viktig del: du kan fortfarande titta på amerikansk Netflix med den i skrivande stund! Sedan streamingtjänsten började blockera VPN förra året kan du tyvärr inte längre öka erbjudandet genom att se den amerikanska katalogen, men med Express kan du fortfarande göra det. Å andra sidan betalar du mycket pengar och kan bara sätta upp knappa tre anslutningar åt gången. Dessutom finns ingen gratis testversion tillgänglig. Det finns dock en trevlig mängd artiklar online om hur man manuellt installerar Express på andra enheter, till exempel din smart-TV.

8 PureVPN

VPN kan vara trevligt och säkert, men de minskar din internethastighet avsevärt och det är ofta ganska frustrerande. Lyckligtvis har många VPN-tjänster vidtagit många åtgärder de senaste åren för att öka den hastigheten, men en långsam VPN kan fortfarande vara en källa till irritation. Om det är ditt huvudproblem är Pure VPN platsen att vara. Den här tjänsten kanske inte har det största antalet servrar, men gång på gång kommer det snabbast ut i tester och vi märkte knappt att denna VPN kördes i bakgrunden. Woosh!

9 Hotspot Shield

När det gäller pris är Hotspot Shield något över genomsnittet, men vi är glada över att ha det för en VPN med dessa hastigheter. Men det som gör Hotspot Shield riktigt intressant är "livstidsabonnemanget", som du kan använda denna VPN för 139,99 € för resten av ditt liv. Det är ett stort engagemang, men tänk bara så här: om du använder VPN i mer än ett och ett halvt år blir du redan billigare än om du tar ut årsabonnemanget. Och om du fortfarande inte gillar det kan du alltid begära återbetalning inom 45 dagar.

10 ZenMate

En VPN är inte bara lämplig för kraftanvändare utan också för dina mindre tekniskt kunniga familjemedlemmar. Om du måste rekommendera ett VPN där det är omedelbart klart hur du använder det, är ZenMate ett bra alternativ. Inget nonsens, enkla menyer och inte särskilt komplicerade alternativ. Det betyder att alla som vill få ut mer av sin VPN än bara en snabb anslutning kan inte göra mycket med ZenMate. Att välja ditt eget säkerhetsprotokoll är till exempel inte möjligt, men om du inte behöver sådana saker är ZenMate precis rätt.

11 CyberGhost

Vissa VPN-enheter sticker inte riktigt ut på något sätt, men det betyder inte att de inte är bra. CyberGhost är en sådan tjänst där du inte får några extra eller separata funktioner, men du får en anständig VPN till ett bra pris. Speciellt om du väljer det tvååriga alternativet är CyberGhost rätt plats för dig; det blir då mycket billigare än många konkurrenter. Kombinera det med ett hälsosamt antal servrar i många länder, många olika alternativ, en kill switch och autostart ... Litar du inte på det? Sedan på cyberghostvpn.com/team kan du läsa en biografi av alla anställda i företaget, inklusive städkvinnan!

12 Mullvad

En svaghet hos många VPN-tjänster är betalningssystemet. Du kan vara väldigt säker, om du betalar för din VPN med ett personligt kreditkort och en e-postadress kan du ofta fortfarande spåras. Om du är rädd för det kan du åka till Mullvad. Där kan du betala med en rad anonyma betalningsmetoder som bitcoin, och du kan till och med skicka kontanter till företaget per post. Du behöver inte heller ha någon e-postadress för att skapa ett konto. För 5 euro per månad får du en VPN-tjänst med bra hastighet (men inte den snabbaste) och ett stort antal alternativ.

13 SurfEasy

SurfEasy är VPN-tjänsten som övertogs av Opera 2015, webbläsartillverkaren som har fokuserat mycket på integritet de senaste åren. Tekniken bakom SurfEasy används nu också i Operas gratis proxytjänst, men du kan också använda den som en fristående betalad VPN. Det finns olika planer tillgängliga, där du kan använda VPN på en eller fem enheter samtidigt och där du kan välja ett annat antal servrar. Observera, eftersom du bara kan ladda ner torrents med det dyraste paketet.

14 VyprVPN

Vypr är en VPN av den amerikanska GoldenFrog och är särskilt intressant för dem som letar efter många olika servrar. Med VyprVPN kan du ansluta till över 200 000 olika IP-adresser, spridda över mer än 700 servrar runt om i världen. Dessutom finns det inte mycket anmärkningsvärt att nämna om VyprVPN, men det är kanske just styrkan: inget krångel, lätt att installera, inga problem med hastighet och tydliga appar för stationära och mobila enheter. Det är ibland trevligt.

15 Tor

Okej, vi fuskar lite med den här, men ingen vpn-lista är komplett utan (gratis!) Tor-protokollet. Detta har utvecklats av integritetsaktivister och har i flera år upplevts som praktiskt taget obrytbart: utredningstjänster kan inte kringgå krypteringen fram till i dag. Nackdelen med Tor är att den skickar din internettrafik genom ett halvt dussin proxyer och det gör din anslutning extremt långsam, så du borde leta någon annanstans för streaming. Men om du vill se till att du verkligen inte lider av nyfikna ögon finns det inget bättre alternativ.