Vidarebefordra e-post automatiskt från Outlook

Med många e-posttjänster är det ganska enkelt att få dina e-postmeddelanden automatiskt vidarebefordrade till en annan adress. I Outlook är det tyvärr lite svårare, men lyckligtvis inte omöjligt. Genom att skapa regler kan du automatiskt vidarebefordra din Outlook-e-post till en annan e-postadress.

Ibland vill du ta emot meddelanden på en annan e-postadress, till exempel om du inte gillar webbmailen från jobbet eller skolan eller om du har olika e-postadresser och vill att allt ska komma till ett konto. Så här gör du.

För den här steg-för-steg-planen kommer vi att använda programversionen av Microsoft Outlook 2016 i Windows 10. Andra versioner kommer antagligen att fungera på samma sätt, men en enda term kan ha ett annat namn.

Regler

Det är verkligen inte så enkelt som att vidarebefordra meddelanden i till exempel Gmail eller Windows Live Mail. Med onlinetjänster kan du ofta kryssa vidarebefordran i dina inställningar och ange relevant e-postadress. Outlook har en något strängare policy, men det betyder inte att det är omöjligt. Faktum är att om du känner dig hemma med det är möjligheterna oändliga.

Istället för ett enkelt kryss måste vi dock arbeta med så kallade "regler". Det här är en typ av steg-för-steg-plan som du kan berätta för Outlook exakt vilka förprogrammerade uppgifter den måste utföra. Det finns också en sådan regel för vidarebefordran av e-post.

Skapa regel

Öppna först Outlook . Överst, i menyfliksområdet under Start , är rubriken Regler . Klicka på den och klicka sedan på Hantera regler och varningar . Regler-fönstret öppnas nu. Klicka på Ny regel längst upp till vänster för att ställa in vidarebefordran.

Under rubriken Starta en mall eller en tom rad för att tillämpa regel på meddelanden som jag får och klicka sedan på Nästa . I fönstret som nu visas kan du ställa in ytterligare krav på meddelanden: saker som brådskande, meddelanden från en viss avsändare eller meddelanden som bara skickas till dig. Om du vill vidarebefordra alla meddelanden, lämna det här fönstret för vad det är och klicka på Nästa . Nu ser du en varning om att regeln kommer att tillämpas på varje meddelande du får. Klicka på Ja .

Fram

På nästa skärm (Obs: det ser ut som den föregående) ser du en lista med alternativ igen. Du vill vidarebefordra dina meddelanden, så kolla vidarebefordran till personer eller offentlig grupp . Längst ner i fönstret, under steg 2 , klickar du på det understrukna avsnittet för personer eller allmän grupp . Sök i guiden efter kontaktnamn eller ange relevant e-postadress längst ner och klicka på OK .

Under steg 2 ska du nu (på något krokigt nederländska) innehålla en korrekt sammanfattning av den åtgärd som måste utföras: Denna rad efter att meddelandet har mottagits vidarebefordrar den till [e-postadress] . Klicka på Nästa för att öppna ännu en lista med alternativ och begränsningar, där du kan anpassa ännu mer.

Många alternativ

Klicka på Nästa igen för att ta dig till den sista sidan i guiden. Här anger du ett namn för din regel, väljer om det bara ska gälla för nya meddelanden eller även för befintliga meddelanden och du kan slå på och av regeln. Om allt är korrekt klickar du på Slutför och sedan på OK igen . Testa bara för att se till att du gjorde det rätt (det kan ta några minuter att se vidarebefordrade meddelanden i din inkorg).

Med alla alternativ som dessa regler erbjuder kan du bygga mycket avancerade åtgärder. Du kan till exempel automatiskt vidarebefordra e-post från en viss sökande till alla dina direktkollegor, spela upp ett ljud när ett meddelande med en bilaga anländer, automatiskt markera meddelanden från den ena kollega som läst och mycket mer. Var kreativ och bygg din egen lagbok i Outlook.

Om du vill radera vissa regler kan du. Gå till Hantera regler och varningar igen och välj den regel du vill ta bort i dialogrutan Regler och varningar på fliken E- postregler . Bekräfta genom att trycka på Radera och sedan på OK .