Du kan till exempel titta på direktsänd TV med Kodi

Det verkar osannolikt, men med lite ansträngning är Kodi nästan ett fullfjädrat alternativ till ditt tv-abonnemang. Via alla typer av smarta tillägg kan du enkelt ta emot de offentliga programföretagens kanaler och olika betalstationer. Detta kan göras via en ansluten TV-tuner såväl som via webbströmmar. Du kan till exempel titta på direktsänd TV med Kodi.

  • Dessa är de mest använda lösenorden 2020 26 december 2020 09:12
  • De mest populära Google-sökorden i Nederländerna 2020 25 december 2020 15:12
  • Blockera e-postmeddelanden i Gmail, Outlook och iOS 25 december 2020 12:12

1. Installera Kodi

Först och främst kommer du att ladda ner och installera Kodi. På denna webbsida hittar du nedladdningslänkar för de flesta operativsystem. Det finns versioner för Windows, Linux, MacOS, Android och till och med Raspberry Pi. Version 17 av Kodi har precis varit ute i några dagar. I denna workshop använder vi fortfarande Kodi 16.1, men skillnaderna är inte så stora. Välj den version du vill ha och kör installationen. Du accepterar licensvillkoren via Next . Vid Välj typ av installation väljer du Full . Slutligen slutför du installationsguiden via Nästa / Nästa / Installera . Läs också: Hur man streamer filmer och serier med Kodi.

OpenELEC

Använder du bara en dator som en förklädd mediaspelare? I så fall är det perfekt att använda OpenELEC. Detta är en blygsam Linux-distribution som bara ger dig tillgång till Kodi. Så snart du slår på systemet är användargränssnittet för det här populära medieprogrammet klart för dig. OpenELEC har låga systemkrav, så du kan också använda det på äldre system. För övrigt finns det även färdiga mediaspelare med OpenELEC, som Eminent EM7580.

2 nederländska

Kodi startar alltid upp på engelska som standard. Lyckligtvis finns det också en nederländsk översättning. Eftersom de återstående stegen i denna workshop är baserade på de nederländska institutionerna måste du först byta språk. Använd musen, tangentbordet eller en lämplig fjärrkontroll för användning. Gå successivt till SYSTEM / Inställningar / Utseende / Internationellt och välj holländska för språk . Du borde se Kodi göra denna förändring omedelbart.

3 TV-mottagare

När du har bytt språk kan du gå igenom de andra inställningarna. På Skin väljer du till exempel ett annat tema så att Kodi får en annan touch. Gå tillbaka till inställningsmenyn via pilen längst ner till höger. Har ditt system en TV-tuner, till exempel en DVB-T-mottagare? Du kan sedan plocka upp kanaler direkt, även om du måste justera vissa inställningar. Navigera till TV / Allmänt och markera alternativet Aktiverat . Kodi kontrollerar om PVR-tjänster (PVR står för 'personlig videoinspelare') är aktiverade. Så är det ännu inte. Klicka på OK för att stänga fönstret. En lista visas med ett tjugotal PVR-tjänster som du eventuellt kan använda. Vi kommer tillbaka till detta i steg 7.

4 Nästa PVR

Du behöver lämplig programvara för att ta emot live-tv från din TV-mottagare. Kodi kan inte göra det självständigt. Istället använder Kodi tillägg som överför TV-kanalerna från ett lämpligt PVR-program till sitt eget gränssnitt. Så ditt första bekymmer är att plocka upp kanalerna med lämplig pvr-programvara. Ett program som kan göra så bra är NextPVR. Klicka på Nästa i installationsguiden , varefter du godkänner licensvillkoren. Klicka slutligen på Installera och vänta tills installationen är klar.

5 Ljud- och videokodek

För en korrekt användning av NextPVR dyker du först in i inställningarna. Starta pvr-programmet och öppna konfigurationsmenyn. Om inställningarna inte visas automatiskt, högerklicka först på ikonen NextPVR i systemfältet. Välj sedan Visa inställningar . Du går först till avsnittet Avkodare . Här anger du via vilka ljud- och videokodeker du vill titta på sändningarna. När det gäller en DVB-T-tuner fungerar MainConcept (Broadcast) AVC / H.264 Video Decoder bra. Om du inte har någon aning om vilka avkodare som fungerar för dig, försök först med standardinställningarna. Du kan alltid byta senare.

6 Skanna kanaler

Med NextPVR kartlägger du nu först alla tillgängliga TV-kanaler i TV-mottagaren. Gå till inställningsmenyn, gå till Enheter och välj systemets TV-mottagare. Öppna enheten inställningarna via Device Setup . I Country väljer du Nederländerna , så att NextPVR skannar rätt frekvenser vid skanning av TV-kanaler. Klicka sedan på Skannaför att starta sökningen. När det gäller en DVB-T-tuner visas alla kända nederländska TV- och radiostationer på skärmen. Många kanaler har termen Krypterad listad. Du behöver ett lämpligt Digitenne-smartkort för dessa sändare. Det finns också några fria kanaler, nämligen NPO 1/2/3 och en regional kanal. Stäng alla inställningsfönster med OK .

7 NextPVR-tillägg

Du använder nu Kodi för att titta på TV-kanalerna. För att göra detta måste du aktivera tillägget NextPVR. Gå till SYSTEM / Inställningar / Tillägg / Mina tillägg / PVR-klienter / NextPVR PVR-klient och välj Konfigurera . Det är nu nödvändigt att skapa en länk mellan NextPVR- och Kodi-programmen. På NextPVR Värd du anger 127.0.0.1 . Bekräfta med Klar . Se till att portnummer 8866 anges i NextPVR Port. Du lämnar NextPVR-PIN-koden 0000 . Klicka på OK och klicka sedan på Aktivera . Slutligen starta om Kodi.

8 Titta på TV

Du kan nu enkelt titta på TV via TV-tunern på ditt system. För att göra detta, navigera till TV och kanaler . En lista med alla tillgängliga kanaler visas på skärmen. Klicka på en kanal för att starta uppspelningen. Genom att klicka på videoramen öppnar du en förstorad vy. Du använder också Kodi för att begära en TV-guide och spela in inspelningar bland annat. Dessutom är TV-tunern också lämplig för mottagning av radiostationer. För att göra detta, bläddra till Radio och kanaler i menyn .

Anslut PC till TV

Om du bestämmer dig för att ta emot TV-kanaler på en PC lönar det sig att ansluta systemet till en TV. På så sätt tittar du på TV på en större skärm. Du kan enkelt ordna detta eftersom de allra flesta datorer och bärbara datorer har en HDMI-utgång ombord. Detta gör att du kan använda TV: n som en extern skärm. Om du vill spela ljud på ett ljudsystem med anslutna högtalare, anslut HDMI-kabeln till motsvarande ingång på mottagaren. Vissa mottagare har ingen HDMI-ingång. I så fall använder du en optisk eller koaxiell s / pdif-anslutning för att transportera ljud till ljudsystemet. Välj rätt ljudkälla i Kodi via SYSTEM / Inställningar / System / Ljudutgång .

9 Installera tillägg

För Kodi skiljer vi mellan två olika typer av tillägg. Först och främst finns det de tillägg som Kodi erbjuder sig själv. Du kan enkelt installera den, vilket ger dig tillgång till olika TV-kanaler. Dessutom är Kodi också öppet för tillägg som utvecklats av tredje part. Du hittar dem i överflöd på internet. Vi kommer att diskutera detta i detalj senare i denna workshop. Vi visar först hur du installerar tillägg från Kodi. Från huvudmenyn, gå till VIDEOER / Tillägg / Få mer och gå igenom översikten. Har du hittat en intressant TV-kanal? Klicka på den och välj Installera . Via VIDEO och video Lägg - ons du har tillgång till alla installerade TV-kanaler.

10 Nederländerna 24

Du behöver inte anstränga dig mycket för live-tv från den offentliga sändaren. Tillägget Nederland 24 är tillgängligt som standard från Kodi. Förutom de tre NPO-kanalerna finns det också olika temakanaler tillgängliga, såsom NPO 101, Politik och Cultura. Du kan också se de senaste nyheterna från klockan åtta. Klicka bara på en kanal du vill titta på så öppnas webbströmmen direkt i Kodi. Använd kontrollknapparna längst ner för att till exempel pausa eller justera volymen.

Missade tjänster

Intressant att veta är att du kan lägga till de nederländska missade tjänsterna från RTL och NPO. Du kan också enkelt titta på program från Kodi. Från huvudmenyn, gå till VIDEOER / Tillägg / Få mer . Klicka på Installera under tilläggen RTLxl och Uitzendinggemist (NPO) . Efter installationen hittar du dessa tillägg bland de andra tilläggen. Alla tillgängliga tv-program listas i alfabetisk ordning. Klicka på en programtitel och öppna önskat avsnitt.

11 paketkällor

Inte alla tillägg är tillgängliga direkt från Kodi. Det finns många intressanta tillägg som cirkulerar på internet. Du kan enkelt lägga till dem via ett så kallat arkiv. Att lägga till ett arkiv i Kodi ger dig omedelbar tillgång till flera tillägg. Mycket praktiskt eftersom det hindrar dig från att behöva lägga till olika tillägg manuellt. Dessutom kan du enkelt prova olika tillägg. Är du nyfiken på vilka paketkällor som finns som sådana? Ta en titt här.

12 Installera en paketkälla

Om du har en förvar zip-fil i dina händer, lägg till den i Kodi. På så sätt kan du se vilka underliggande tillägg som är tillgängliga för installation. Gå till SYSTEM / Inställningar / Tillägg och bläddra tillbaka till startskärmen för detta avsnitt om det behövs. Välj alternativet Installera tillägg med zip-fil . Hitta den sparade zip-filen och bekräfta med OK . Du klickar sedan på Installera från förvaret , varefter du väljer titeln på det nyligen installerade förvaret . Kontrollera vilka tillägg som är tillgängliga och klicka på Installera. I exemplet med Retrospect-paketkällan lägger du till alla typer av nederländska, belgiska och brittiska tv-kanaler till Kodi.

13 Använda retrospekt

Självklart är du nyfiken på vilka TV-kanaler som är tillgängliga via Retrospect-paketkällan. Klicka på VIDEOER / Tillägg / Retrospect . En varning kan nu visas att vissa kanaler endast är tillgängliga via en holländsk internetanslutning. TV-kanalerna är indelade i olika kategorier, som barn, nationella, regionala, sport och radio. Gör ett val här och klicka på önskad kanal. Tänk på att Retrospect har integrerat flera missade tjänster. Dessutom fungerar livestreamar inte alltid bra, så det är alltid en fråga om att försöka.

14 SuperRepo

Ett annat populärt arkiv är SuperRepo. Detta inkluderar alla typer av tillägg från olika tv-kanaler, inklusive även betalkanaler från sportkanaler. Många webbströmmar är instabila, men du kan alltid prova det. Om du vill veta vad förvaret har att erbjuda, ta en titt på www.superrepo.org. Du kan redan se det nederländska språket via Addons / Languages ​​/ Dutch . Till skillnad från det tidigare diskuterade Retrospect-arkivet finns det inget behov av att ladda ner en zip-fil i förväg. Istället får du paketkällan genom att skicka en webbadress till Kodi.

Olaglig

Tänk på att det finns massor av olagliga Kodi-tillägg där ute. Många användare försöker "trycka" på strömmar från betalkanaler via olika tillägg, till exempel Ziggo Sport och Fox Sports. Detta är olagligt, så det är på egen risk att använda sådana tillägg.

15 Installera SuperRepo

Du ska nu installera SuperRepo-förvaret. Gå till SYSTEM och File Manager . Genom att dubbelklicka på Lägg till plats visas ett nytt fönster. Du skriver in inmatningsfältet //srp.nu , varefter du bekräftar med Klar . Ge nu den här platsen ett namn. Det är vettigt att ange SuperRepo här så att du enkelt kan hitta förvaret senare. Klicka på OK . Du håller nu på att importera innehållet i SuperRepo-förvaret. Gå tillbaka till huvudmenyn och bläddra till SYSTEM / Inställningar / Tillägg / Installera tillägg med zip-fil . Klicka på SuperRepo i listan. När du använder Kodi version 16.1, gå till Jarvis / repositories / superrepo . Klicka på zip-filen för att slutföra installationen. Om du använder version 17 av Kodi, klicka på Krypton .

16 Utforska SuperRepo

Det är nu dags att se vad SuperRepo-förvaret har att erbjuda. Från huvudfönstret navigerar du till SYSTEM / Inställningar / Tillägg / Installera från förvar / SuperRepo Repositories / Tilläggsdepå . Tilläggen är indelade i olika kategorier. Du kan installera dessa kategorier en efter en. Inkludera tredje part repositories Genre Live TV och videokategori intressant. Bläddra tillbaka några fönster till avsnittet Installera från förvar . Leta efter intressanta tillägg och lägg till dem i Kodi genom att välja Installera .

17 sportströmmar

Många sportfans använder Kodi för att sniffa ut olagliga sportströmmar. Det är inte så enkelt, eftersom strömmarna ofta är mycket instabila eller till och med inte fungerar alls. Dessutom dyker upp strömmar under olika namn. Ändå kan du naturligtvis prova, även om det naturligtvis är olagligt. Ignorera lovande namn som NL Sports och Dutch Sport Streams, eftersom de inte längre fungerar bra. I skrivande stund kan du titta på holländska och utländska sportmatcher live via SportsDevil-tillägget.

18 SportsDevil

SportsDevil är ett av få tillägg som erbjuder stabila sportströmmar. Efter installationen öppnar du detta tillägg via VIDEOS / tillägg . Det finns olika kategorier, även om Live Sports, Sports TV och Live TV alla har samma sak. SportsDevil importerar strömmar från olagliga webbplatser. Fotbollsmatcher från Bundesliga, Serie A, Premier League och den holländska Eredivisie är tillgängliga för alla. Klicka på en ström du vill se och vänta med att se om Kodi kan hämta livebilderna. Förutom fotboll kan du också titta på alla typer av andra sportmatcher med SportsDevil.