Med snabbstartfunktionen i Windows 10

Windows 10 har ett antal användbara standardalternativ, inklusive snabbstartfunktionen. Vad är det och hur slår du på eller av det?

Snabbstart är en funktion i Windows 10 som är aktiverad som standard. Det är lite som Windows 8: s hybrid-viloläge, men låter Windows 10-datorer starta snabbare efter att de har stängts av. Datorn sätts inte i viloläge, men Windows lagrar datorns tillstånd just nu i en vilofil som läses och används när du startar om datorn. Du kan sedan fortsätta arbeta omedelbart, även om du hade stängt av datorn helt. Läs också: Hur man lägger till extra e-postkonton i Windows 10 Mail.

Aktivera snabb start

Eftersom Snabbstart är en standardfunktion behöver du normalt inte göra något för att aktivera den. Men om funktionen inte är aktiverad av någon anledning kan du slå på den manuellt.

Gå till Kontrollpanelen och välj Energialternativ . Klicka på Välj vad strömknapparna gör i den vänstra rutan och välj Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga . Under avstängning inställningar kontrollera Aktivera snabb uppstart (rekommenderas) .

Viloläge

Funktionen är kopplad till viloläget på din bärbara dator eller dator, så om den är avstängd kanske du inte kan använda snabbstart eller hitta den i inställningarna.

Du kan aktivera viloläge från kommandotolken genom att högerklicka på Start- knappen och välja Kommandotolken (administratör) . Skriv kommandot powercfg -h i fönstret som visas och tryck på Enter .

Gå sedan tillbaka till Kontrollpanelen och försök aktivera Snabbstart igen.