Bli av med Bing: Så här bygger du Google i Windows 10

Google, Bing, Yahoo, Duck Duck Go och Baidu är fortfarande de fem mest dominerande sökmotorerna i världen. Medan varje Windows-dator levereras som standard med Bing från Microsoft, kommer det utan tvekan att finnas många användare som föredrar Google. I den här artikeln lär du dig hur du får Windows att säga adjö till Bing.

01 Välj själv

Det är inte vår avsikt att påtvinga dig vår åsikt om Bing-kvalitet. Chansen är dock att du ändå föredrar Googles populära sökmotor framför Bing. Bing anropas som standard på flera ställen i Windows 10. Välkända exempel är sökningen från startmenyn (sökning på webben), webbläsarna Internet Explorer och Edge, Cortana (ännu inte tillgänglig i nederländska Windows-versioner) och den inbyggda sökfunktionen för Office. Lösningarna som diskuteras i den här artikeln har alla en Bing Banned-garanti.

02 Annan webbläsare

Om du inte är ett fan av Bing använder du förmodligen redan en annan webbläsare än vad Microsoft erbjuder som standard. Google Chrome är uppenbart på grund av sin sammanslagning med sökmotorn med samma namn, men Firefox är också ett utmärkt alternativ till Microsoft Edge. Internet Explorer finns fortfarande i Windows 10, men utvecklas knappast längre och rekommenderas därför inte.

Du har också webbläsaren Opera. Enligt Consumers 'Association skyddar denna webbläsare användarna bäst mot skadliga nätfiskewebbplatser. Dessutom har Opera en inbyggd annonsblockerare, som är lätt att använda och gör webbplatser mindre kapabla att spåra dig. Firefox har det också inbyggt.

Om du försöker komma bort från Microsoft i allmänhet och Bing i synnerhet när det gäller webbläsare, installera Chrome eller Firefox som din favoritwebbläsare.

03 Standardwebbläsare

Windows 10 fungerar precis som de tidigare Windows-versionerna med en standardwebbläsare. Detta är webbläsaren som startas när du klickar på en webblänk någonstans i Windows. Om du har Chrome eller Firefox installerat kan du ställa in din webbläsare som standardwebbläsare enligt följande. Använd Windows-tangenten + I- tangentkombinationen för att öppna Windows-inställningarna. Gå till System / Standard apps och välja från en webbläsareChrome eller Firefox . Tyvärr är detta steg otillräckligt för att korrekt omdirigera Cortanas söktrafik eller din Start-meny. Ditt operativsystem kommer fortfarande att vara Edge i båda fallen.

04 Sök från Start

Se till att webbsökning är aktiverad för din startmeny. Klicka på Start, gör en slumpmässig sökning och öppna inställningarna för din startmeny via kugghjulsikonen. Se till att alternativet Använd online-sökning och webbresultat är aktiverat. Testa det genom att göra en ny sökning i din startmeny. Om du inte ser några sökresultat på internet klickar du på Internet . Edge startar nu och Bing visar sökresultaten. Nu vet du att webbsökning är aktiverad. Vi ser till att din standardwebbläsare blir aktiv och att resultaten från Google visas.

05 SearchWithMyBrowser

Microsoft gör det nästan omöjligt att omdirigera sökningar från Windows till din standardwebbläsare. Istället öppnar det envist Edge-webbläsaren för detta. För att fortfarande använda din standardwebbläsare för detta krävs några knep. Gå hit och ladda ner filerna från SearchWithMyBrowser med hjälp av klonen eller ladda ner / hämta zip-knappen. Skapa mappen C: \ SearchWithMyBrowser med Windows Explorer. Extrahera innehållet i din nedladdning till den här mappen. Tryck på Windows-tangenten + X och klicka på Kommandotolken ( Admin ). Från uppmaningen navigerar du till katalogen med kommandona c: (Enter) och cd c: \ SearchWithMyBrowser (Enter). Ge kommandot make.cmd (Enter).

06 Spartanska kommandon

Några filer skapas. Så snart meddelandet Klar visas är nödvändiga skript redo. Ge nu kommandot SearchWithMyBrowser.exe / register (Enter ) och sedan kommandot install.cmd (Enter) . Skriptet vill veta var du hittar filen SearchWithMyBrowser.exe . Ange som plats C: \ SearchWithMyBrowser och bekräfta med Enter. Manuset rapporterar att en fråga ställs från Windows. Välj SearchWithMyBrowser.exe i dialogrutan och bekräfta med OK . Starta om din dator så att alla ändringar träder i kraft.

Söktips

Du kanske redan har bytt till Google helt, men du är inte helt nöjd med det. Naturligtvis kan du välja ett alternativ, men nuförtiden är Googles möjligheter oändliga, så du kanske inte använder sökmotorn effektivt. Det är därför vi har samlat 20 tips i den här artikeln för att hjälpa dig att söka bättre med Google.

07 Du är nästan där!

Efter föregående steg kommer sökningar via Cortana eller startmenyn att vidarebefordras till din standardwebbläsare (Chrome eller Firefox). Tyvärr pågår sökningen fortfarande i Bing. Ett webbläsartillägg säkerställer att din webbläsare skickar alla sökningar i Bing till Google. Tillägget du behöver i Chrome kallas Chrometana. För Firefox-användare finns tillägget Bing-Google. Efter att ha slutfört detta steg är trickboxen komplett. Sökkommandon i Windows omdirigeras till din standardwebbläsare via SearchWithMyBrowser. Chrometana- eller Bing-Google-tillägget säkerställer sedan att Bing-kommandot hamnar hos Google.

08 Ångra

Om du någonsin vill gå tillbaka till standardinställningarna, gå igenom följande scenario. Via Windows-tangenten + X öppnar du en kommandotolk som administratör igen och navigerar till mappen SearchWithMyBrowser . Kör kommandot SearchWithMyBrowser.exe / avregistrera följt av Enter och starta om datorn. Om det behövs väljer du Edge igen som standardwebbläsare. Du kan ångra tilläggen i Chrome eller Firefox i webbläsaren. I Chrome öppnar du Chrome: // tillägg i adressfältet. Ta bort Chrometana via papperskorgen. Om du använder Firefox, skriv about: addons i adressfältet och du kan ta bort Bing-Google-tillägget.

Duckduck ... gå!

DuckDuckGo-sökmotorn är ett populärt alternativ till Google. På DuckDuckGo är integritet av yttersta vikt, medan det inte alls är fallet med Google och Bing. DuckDuckGos sökresultat kompletteras med bland annat information från Wikipedia. Om du alltid har använt Google kan du behöva vänja dig vid DuckDuckGo, men det kommer att bli snabbt! Du kan också ställa in DuckDuckGo som ett alternativ till Google (steg 7). Med alternativen för Chrometana kan du välja DuckDuckGo direkt. Firefox-användare behöver en separat tillägg som heter Bing to Duck-omdirigering. Om du installerar detta tillägg rekommenderas att du tar bort Bing-Google. På detta sätt undviker du "konflikter" om vilket tillägg som ska fånga Bing-sökresultaten.

Eavesdrop Cortana

Microsoft anser att Cortana är en viktig del av Windows. Men för att det ska fungera måste du ge upp mycket för det. Allt du gör i Windows lagras och din dators mikrofon lyssnar ständigt. Och då pratar vi inte ens om du är glad att prata med en dator, oavsett det faktum att Cortana inte förstår holländska. Men med början med Windows 10 års jubileumsuppdatering kan Cortana inte stängas av helt. Får du avlyssnaren med det vackra namnet dig fortfarande obehaglig? Då är det enda botemedlet att stänga av mikrofonen helt. För att göra detta, tryck på start, skriv Enhetshanteraren och hitta din mikrofon i listan. Högerklicka på den och välj Avinstallera.

01 Sök ...

De flesta har ställt in Google som sin startsida eller helt enkelt ange en sökterm i adressfältet. I det senare fallet utförs sökningen av standardsökmotorn. Bing kan ha bosatt sig också här. Undrar du vilken standardsökmotor din dator använder? Klicka i adressfältet (i de flesta webbläsare fungerar tangentkombinationen Ctrl + L) och ange en sökfråga följt av Enter. En sida från Bing, Yahoo, Google eller en annan sökmotor öppnas nu. Du kan inte ställa in standardsökmotorn centralt, du måste ändra den per webbläsare.

02 Edge

Vi kommer att ställa in sökmotorn för Google, men det kan naturligtvis också vara en annan sökmotor. Öppna Edge och besök webbplatsen www.google.com. Gå till Edge-inställningsmenyn genom att klicka på de tre punkterna längst upp till höger på skärmen. Välj Inställningar / Visa avancerade inställningar . Klicka på Ändra under Sök i adressfältet med . Du kommer att se en lista över tillgängliga sökmotorer. Eftersom du just besökte www.google.com, erkänner Edge detta som en sökmotor. Klicka på Google i listan och bekräfta med knappen Ange som standard .

03 Chrome

Chromes standardsökmotor är Google, men du gissade antagligen det. Du kan enkelt justera detta genom att till exempel ställa in DuckDuckGo. Surf i så fall först till www.duckduckgo.com. Med detta upptäcker Chrome (liknande Edge) sökmotorns funktioner på denna webbplats. Gå till Chrome-menyn via de tre horisontella linjerna (uppe till höger i Chrome-webbläsaren) och välj Inställningar . Under Sök visas en rullgardinsmeny med din standardsökmotor. Om DuckDuckGo inte finns med här väljer du Hantera sökmotorer . En mer omfattande lista kommer nu att visas. Välj din sökmotor och bekräfta den med knappen Set as default .

04 Firefox

Firefox har ett separat sökfält för adressfältet, men du kan också helt enkelt söka via ett kommando i adressfältet. Din standardsökmotor är förmodligen Google, men precis som Chrome kan du enkelt ändra detta med Firefox också. Klicka på knappen med de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet av Firefox och välj Alternativ / Sök . Nu visas ett fönster där du kan ändra standardsökmotorn och andra sökalternativ. Det är möjligt att ställa in flera sökmotorer och ändra deras prioritet genom att dra dem i ordning.

05 Office: Smart sökning

Om du redigerar en text i en ny version av Microsoft Word kan du slå upp ord eller text direkt på Internet. Tricket fungerar också i andra Office-program. Välj din text och högerklicka på markeringen. Välj Sök med Bing (eller något liknande). Dina sökresultat visas nu till höger på skärmen och tillhandahålls av Bing. I enlighet med traditionen med Microsofts strategi är det inte så enkelt att ändra detta. För att ställa in en annan sökmotor måste du gå till Windows-registret.

06 Justera registret

Använd Windows-tangenten + R-tangentkombinationen och utfärda kommandot regedit.exe. Öppna HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 15.0 \ Common \ General . Högerklicka på en tom plats i den högra delen av registerredigeraren och skapa två nya strängar. Det första ger du namnet SearchProviderName med värdet Google . Den andra strängen heter SearchProviderURI och ger sökordet kommandot. För Google är detta //www.google.com/search?q= . Med lite tur (se rutan "Sök överallt") kan du nu söka i dina Office-program med höger musknapp i Google.

Förstoringsglas

Det finns en sökknapp bredvid startmenyn. Du kan använda detta för att söka lokalt efter program, filer och inställningar, men det kan också användas för att söka på webben. Men när du trycker på hemknappen och börjar skriva din sökning, händer samma sak. Som sökknappen därmed något överflödig, sedan tar du bort honom därifrån, högerklickar, söker för att välja och Dold klickning.