Vill du dela ett Disney + -konto? Det är så du gör det

Mandalorianen är i full gång och vi har redan sett Jeff Goldblum dyka in i en värld av sneakers, jeans, glassar och tatueringar. Disney + har varit live sedan den 12 november och nu när tillväxten av nytt innehåll fortfarande är lite tyst har du gott om tid att upptäcka streamingplattformen väl. Du behöver inte göra det ensam, för du kan dela ditt Disney + -konto.

Färdplan:

 • Öppna Disney + -appen på din telefon
 • Tryck på din avatar längst ned till höger
 • Tryck på ' Redigera profiler '
 • Tryck på plustecknet med " Nytt " nedan
 • Välj ikonen du vill se för den personen
 • Ange ett profilnamn
 • Växla skjutreglaget bredvid barnprofil om det är ett barn
 • Tryck på ' Spara ' så är profilen där

Det är fortfarande ett vagt område. De flesta streamingtjänster vill inte att du ska dela ditt konto med andra såvida de inte är människor i ditt hushåll. På så sätt kan du skapa ett konto för varje familjemedlem på TV: n som du tittar på med hela familjen. Detta är användbart eftersom många streamingtjänster anpassar innehållet. Det betyder att om någon tittar på många romantiska komedier rekommenderas också många romantiska filmer. I själva verket, baserat på vilken genre du tittar mycket på, kommer du till och med att se en annan 'box art' av en film på Netflix än någon med en helt annan smak.

Profiler på Disney +

En profil är inte bara användbar för att få bra rekommendationer, det är också något som låter dig se var du slutade. Om någon av misstag tittade på ditt konto märkte du förmodligen det ganska snabbt. Så fort du tittar längre kan du plötsligt inte komma ihåg hur en viss karaktär plötsligt kunde ha varit gift.

Kort sagt, profiler behövs mycket för att du ska få anpassat innehåll. Disney + kanske (ännu) inte är så tufft när det gäller att rekommendera titlar som Netflix, men du kan "titta längre" där du slutade. Intressant detalj: listan över saker du tittade på för att titta längre bort togs bort ett tag på grund av problemen vid lanseringen av Disney +, men det alternativet har nu lagts till igen.

Profiler är nästan nödvändiga inom en streamingtjänst och medan de är avsedda att användas inom ett hushåll är de ganska vanliga för användning utanför ett hushåll. Musikstreamingtjänsten Spotify, till exempel, försöker bekämpa detta genom att snart införa regeln att du kommer att bli ombedd att dela din plats då och då, så att det kan kontrolleras om du bor på samma adress som de andra inom familjeprenumerationen. Om detta också kommer att hända i Nederländerna är fortfarande okänt, men i Amerika planerar musiktjänsten det för att mycket inkomst kommer att försvinna på grund av människor som delar konton.

Så här delar du ett konto på Disney Plus

Att dela konton på detta sätt är också idén hos Disney: du skapar profiler för personer inom ett hushåll och du delar din inloggning med dem, så att de också kan se sina telefoner. Att dela ett Disney + -konto fungerar precis som Netflix. Så du måste dela din egen e-postadress och lösenord, men då kan människor logga in på sina personliga delar i appen. Du kan skapa sju profiler i applikationen, varav fyra profiler kan visas samtidigt. Var och en kan ställas in som en normal profil eller som en barnprofil. En barnprofil har ett något annorlunda gränssnitt och innehåller endast innehåll som anses lämpligt för barn.

Du kan ge varje profil sitt eget namn och sin ikon. Den ikonen, faktiskt avataren (men din ikon kan bokstavligen vara Avatar), är en karaktär från innehåll som kan visas på Disney +. Kort sagt, du kan verkligen låta din svärmor vara en läskig häxa eller din dotter Sofia prinsessan från serien med samma namn.

Du kan tilldela personer en profil enligt följande:

 • Öppna Disney + -appen på din telefon
 • Tryck på din avatar längst ned till höger
 • Tryck på 'Redigera profiler'
 • Tryck på plustecknet med "Nytt" nedan
 • Välj ikonen du vill se för den personen
 • Ange ett profilnamn
 • Växla skjutreglaget bredvid barnprofil om det är ett barn
 • Tryck på 'Spara' så är profilen där

Nu behöver personen som du skapade profilen bara din Disney + e-postadress och lösenord för att logga in. Oavsett hur många profiler du skapar betalar du fortfarande samma belopp per månad. Antalet serier och filmer som du kan ladda ner för att titta offline är fortfarande obegränsat.