På så sätt kan du dela spellistor på Spotify

Har du skapat en spellista i Spotify och vill dela den med vänner eller familj? I princip kan du göra det på ett ögonblick, men du måste veta hur det fungerar. Vi kommer att förklara det i den här artikeln.

Från skrivbordet

Om du använder Spotify på skrivbordet är allt du behöver göra att högerklicka på spellistan du vill dela och välja Dela ... Du kan nu välja hur du vill dela spellistan. Du kommer nu till tjänstens inloggningssida via webbläsaren om du inte redan är inloggad. Du kan sedan lägga till ett inlägg i den delade spellistan innan du publicerar länken.

Klicka på Kopiera länk till urklipp för att klistra in själva länken någonstans, till exempel i ett e-postmeddelande eller i ett chattfönster. Du kan också kopiera en kod som kan användas i Spotifys sökfält genom att klicka på Kopiera Spotify-URL .

Från WebPlayer

Om du använder WebPlayer är allt du behöver göra att högerklicka på den spellista du vill dela och välja Kopiera länk från spellistan . Detta sparas sedan i urklipp så att du enkelt kan klistra in länken var som helst.

På din Android-enhet

Med din Android-enhet är det möjligt att dela spellistor på vanligt sätt eller via en Spotify-kod. Det senare alternativet diskuteras i det sista avsnittet.

Det vanliga sättet fungerar enligt följande. Välj den spellista du vill dela, tryck på ikonen med tre punkter och välj Dela . Välj en av ikonerna för sociala medier eller klicka på Kopiera länk för att dela webbadressen manuellt. Via More ser du den välkända bilden där du kan välja via vilken app du delar spellistan.

På din iOS-enhet

Det fungerar exakt detsamma på din iPhone eller iPad. Välj den spellista du vill dela, tryck på ikonen med tre punkter och välj Dela . Välj sedan en kanal eller välj Fler alternativ för att dela annorlunda. Om du väljer Kopiera länk i delningsmenyn sparas den i urklipp så att du enkelt kan klistra in länken var som helst.

Gemensamma spellistor

Vill du att vänner och familjemedlemmar ska kunna lägga till låtar i din spellista efter att ha delat den med dem? Du kan, men då måste du skapa en gemensam spellista. Du gör detta genom att högerklicka på en spellista på skrivbordsversionen av Spotify. Välj sedan Gemensam spellista . På din smartphone kan du välja en spellista och du måste trycka på de horisontella eller vertikala prickarna (beroende på ditt operativsystem) högst upp i spellistan och sedan Skapa samarbete .

Bredvid namnet på din spellista hittar du nu en rund ikon som indikerar att spellistan är gemensam. Du kan sedan dela spellistan och vem som helst kan redigera listan.

Använda Spotify-kod i Android eller iOS

För att dela en spellista via en Spotify-kod behöver Spotify åtkomst till din kamera. Välj den spellista du vill dela, tryck på trepunktsikonen, välj Dela och leta efter koden under spellistan (i form av de horisontella frekvenslinjerna). Tryck på bilden och välj Spara i bilder för att spara den i galleriet.

Du kan dela bilden eller skärmdumpen på vilket sätt du vill. Mottagaren kan sedan skanna koden från bilden genom att trycka på Sök i Spotify och välja kameraikonen. Han eller hon kan sedan välja alternativet Välj från foton för att skanna koden från den sparade bilden eller skanna direkt med kameran.