Beslutsstöd: de 10 bästa smartphonesna upp till 150 euro

Letar du efter en smutsig billig smartphone för WhatsApp, e-post och sociala medier? Var noga med vilken modell du köper, för en budgettelefon är mycket bättre än den andra. Dator! Totaal sammanför därför de 10 bästa smartphonesna upp till 150 euro.

Topp 10 bästa smartphones upp till 150 euro
 • Xiaomi Redmi 8
 • Xiaomi Redmi 7
 • 3. Nokia 3.4
 • 4. Motorola Moto E7 Plus
 • 5. Samsung Galaxy A20e
 • 6. Nokia 4.2
 • 7. Samsung Galaxy A10
 • Xiaomi Redmi 9
 • 9. Huawei Y6 2019
 • 10. Huawei Y5 2019

Se även våra andra beslutshjälpmedel:

 • Smartphones upp till 200 euro
 • Smartphones upp till 300 euro
 • Smartphones upp till 400 euro
 • Smartphones upp till 600 euro
 • Smartphones från 600 euro

De 10 bästa smartphonesna upp till 150 euro

Xiaomi Redmi 8

Den bästa smarttelefonen upp till 150 euro 8 Poäng 80

+ Mycket lång batteritid

+ Anständig hårdvara

- Xiaomi-programvara kan ta lite att vänja sig vid

- Relativt stor och tung telefon

I denna topp tio finns tre telefoner från Xiaomi, som snabbt blir populär i Nederländerna. Med rätta, eftersom smartphones erbjuder ett konkurrenskraftigt förhållande mellan pris och kvalitet och får programuppdateringar i flera år. Redmi 8, inte att förväxla med Redmi 8A, är särskilt anmärkningsvärd för sitt enorma 5000 mAh batteri. På grund av det över genomsnittliga batteriet räcker smarttelefonen i två till fyra dagar. Laddningen går också mycket snabbt via USB-C-kontakten.

Redmi 8 har en fingeravtrycksscanner och en stor 6,22-tums skärm med en relativt skarp HD-upplösning. Enheten har också två kameror på baksidan så att du bland annat kan ta bilder med suddig bakgrund. En smidig processor, tillräckligt med RAM och ett rymligt 32 GB lagringsutrymme gör Redmi 8 till en pålitlig smartphone. Praktiskt är den inbyggda FM-radio och det faktum att smarttelefonen tål en lätt regnskur. Programvaran Xiaomi över Android tar lite tid att vänja sig, eftersom många funktioner finns på en annan plats och många appar är installerade som standard. Lyckligtvis kan du ta bort de flesta appar om du inte behöver dem. Tillverkaren släpper uppdateringar regelbundet och i flera år, vilket är en stor försäkran för en så prisvärd telefon.

Xiaomi Redmi 7

8 Betyg 80

+ Mycket lagringsutrymme

+ Lång batteritid

+ Prestanda

- Micro USB-port

Redmi 7 är den andra Xiaomi-smarttelefonen i denna köpguide, och av en anledning. Enheten erbjuder ett konkurrenskraftigt förhållande mellan pris och kvalitet, till exempel för att den har en smidig processor. Populära appar går därför smidigt och du kan också spela enklare spel. Lagringsminnet är särskilt stort på 64 GB och kan utökas ytterligare med ett micro-SD-kort. Smarttelefonen ser snygg ut och har en 6,25-tums skärm med skarp HD-upplösning. Vid 180 gram är Redmi 7 lättare än du kanske tror, ​​särskilt för att den har ett 4000 mAh batteri över genomsnittet. Detta garanterar en batteritid på en och en halv till tre dagar. Laddning sker tyvärr via mikro-usb och tar därför längre tid. Smarttelefonen är stänksäker, har en fin fingeravtrycksläsare och tar fantastiska foton.Tack vare den extra djupgivaren på baksidan kan du också ta porträttbilder, där bakgrunden är mer suddig än personen i förgrunden.

Redmi 7 körs på Android med Xiaomis MIUI-skal. Det är väl genomtänkt, men ser ut och fungerar lite annorlunda än till exempel programvaruskillnaderna i Samsung och Huawei. Om detta kommer att bli din första Xiaomi-telefon kan du behöva vänja dig vid den en dag. Xiaomi lovar några år med programuppdateringar och det är bra för en så prisvärd smartphone. Förresten, förväxla inte Redmi 7 med Redmi Note 7, vilket är tiotals euro dyrare och därför har bättre specifikationer.

3. Nokia 3.4

8 Betyg 80

+ Android One-programvara

+ Kompletta specifikationer

- HD-skärmen ser mindre skarp ut

- Enkla kameror

Nokia 3.4, med ett rekommenderat pris på 149 euro, är mycket överkomligt och imponerar med både hårdvara och programvara. Enheten har ett robust hölje, komplett med USB-C-port, NFC-chip (för kontaktlös betalning i butiker) och fingeravtrycksläsare. Den stora 6,39-tumsskärmen ser inte knivskarp ut på grund av HD-upplösningen, men den är tillräckligt bra. Speciellt med tanke på priset. Smarttelefonen är tillräckligt kraftfull för WhatsApp och andra populära appar, har 32 GB lagringsminne med en micro-SD-kortplats och ett relativt stort 4000 mAh batteri. Det kommer att pågå en lång dag utan problem. Kamerorna på baksidan - fyra! - är trevliga att ta en bild för sociala medier. Men förvänta dig inte för mycket av det. Det är trevligt att Nokia levererar 3.4 med Android 10 och lovar två års versionuppdateringar, så till 11 och 12.Många konkurrerande varumärken håller sig till ett års uppdateringar. Nokia lovar regelbundna säkerhetsuppdateringar i tre år, vilket också är längre än de flesta konkurrenter (två år). Eftersom Nokia 3.4 är en del av Android One-programmet använder du standard Android-versionen utan onödiga justeringar och appar. Sammantaget en komplett och fin smartphone för lite pengar. Vi tycker att den är idealisk som en första enhet, till exempel för barn eller äldre.Vi tycker att den är idealisk som en första enhet, till exempel för barn eller äldre.Vi tycker att den är idealisk som en första enhet, till exempel för barn eller äldre.

4. Motorola Moto E7 Plus

7.5 Poäng 75

+ Bra batteritid

+ Mycket lagringsutrymme

- Måttlig uppdateringspolicy

- Micro USB-port

Motorola Moto E7 Plus är en prisvärd smartphone med en stor 6,5-tums skärm som visar en HD-upplösning. Tack vare HD-upplösningen ser bilden ganska skarp ut, även om det finns konkurrerande enheter med en trevligare Full HD-skärm. Moto E7 Plus har ett robust plasthölje, passar bekvämt i handen och använder en fingeravtrycksläsare. Det är synd att smarttelefonen har en micro-usb-port istället för usb-c. Mer positivt är det stora 5000 mAh-batteriet: det håller i två till tre dagar. Moto E7 Plus är snabb nog för populära appar, har ett rymligt 64 GB lagringsminne och tar fina bilder. Inget snyggt, men tillräckligt bra med tanke på priset på smarttelefonen. Android 10-programvaran som är installerad har knappast modifierats och är därför trevlig och användarvänlig. Motorola lovar två års säkerhetsuppdateringar.Vissa konkurrerande varumärken erbjuder treåriga uppdateringar. Moto E7 Plus får bara en uppdatering till Android 11. Det är under genomsnittet, för många jämförbara smartphones får också Android 12. Tänk på att Moto E7 Plus saknar vissa funktioner. Tänk på ett NFC-chip (så att du inte kan betala kontaktlöst med denna smartphone i butiker) och WiFi 802.11ac, vilket innebär att du inte kan använda internet via den snabba 5 GHz-frekvensen.vilket innebär att du inte kan använda internet via den snabba 5 GHz-frekvensen.vilket innebär att du inte kan använda internet via den snabba 5 GHz-frekvensen.

Vet du mer? Läs vår omfattande Motorola Moto E7 Plus-recension här.

5. Samsung Galaxy A20e

7.5 Poäng 75

+ Prestanda och snabb laddning via USB-C

+ NFC-chip för kontaktlös betalning

- Inte den bästa batteritiden

- Inte den största skärmen

Du kan se Galaxy A20e (notera 'e') som en lite bättre och därför dyrare bror till Galaxy A10. Till skillnad från vad du kan förvänta dig har A20e en mindre skärm (5,8 tum jämfört med 6,2 tum). Detta gör enheten lite mer praktisk. Den identiska HD-upplösningen innebär att dina foton, text och videor ser tillräckligt skarpa ut. A20e använder samma - fina - processor som A10 och har samma mängd lagringsminne (32 GB) med en micro-SD-kortplats. RAM-minnet är större (3 GB kontra 2 GB), så du kan växla mellan nyligen använda appar snabbare. På baksidan av A20e finns också två kameror, där A10 har en. A20e tar också bättre selfies och har en fingeravtrycksläsare som du kan använda för att låsa upp telefonen.3000 mAh-batteriet håller en lång dag och laddas sedan anmärkningsvärt snabbt via USB-C-kontakten. Med en effekt på 15W går laddningen lika snabbt som på Galaxy S10, som kostar mer än fem hundra euro. Samsungs One UI-programvara är trevlig att använda och tar emot uppdateringar under lång tid. Tillverkaren lovar att uppdatera A20e åtminstone fram till maj 2021.

6. Nokia 4.2

7.5 Poäng 75

+ Prestanda

+ Skärmkvalitet

- Inte den längsta batteritiden

- Micro USB-anslutning

Nokia 4.2 finns i olika versioner. Vi rekommenderar versionen med 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme, eftersom den är den mest framtidssäkra. Du har så mycket minne och processorn är tillräckligt snabb för att fortsätta köra populära appar i många år framöver. Spel är en annan historia, även om det gäller alla enheter i denna översikt. Nokias 4.2 har en 5,7-tums skärm och är därför ganska praktisk. Det finns en selfie-kamera längst upp på skärmen. HD-upplösningen ger en skarp skärm, vilket gör telefonen perfekt för Netflix i tåget. Också trevligt är fingeravtrycksläsaren (på baksidan) och den dubbla kameran. Den extra sensorn hjälper till att ta bokeh-bilder, där bakgrunden är suddig så att personen framför ramen sticker ut mer.3000 mAh batteriet är inte särskilt stort, men kommer att vara en dag utan bekymmer. Tyvärr sker laddningen via den gamla mikro-USB-porten. Ett viktigt argument för att köpa Nokia 4.2 är Android One-programvaran. Du kommer att få uppdateringar fram till minst maj 2022, vilket är trevligt och långt. Dessutom har inte Android-programvaran anpassats av Nokia, så du använder operativsystemet som Google tänkt.

7. Samsung Galaxy A10

7 Poäng 70

+ NFC-chip för kontaktlös betalning

+ Lätt men robust enhet

- Micro USB-anslutning

- Kvalitetskameror fram och bak

Galaxy A10 är den billigaste Samsung-smarttelefonen du kan köpa. Enheten är snygg och lätt på grund av sitt plasthölje och har en 6,2-tums skärm med HD-upplösning. Inte lika skarpa som mycket dyrare smartphones, men tillräckligt bra för att visa WhatsApp-foton eller ett Netflix-avsnitt. 3400 mAh-batteriet är större än genomsnittet för denna typ av telefon, så A10 kan hålla längre än en dag på en batteriladdning. Tyvärr går laddningen långsamt via en gammal mikro-usb-port och inte via usb-c.

Du kan ta foton och videor med 5 megapixels selfie-kamera eller den enda 13 megapixelkameran på baksidan. De gör vad de lovar, även om du inte borde förvänta dig för mycket av kvaliteten. Trevligt är det stora interna lagringsminnet på 32 GB, där du kan lagra många foton och appar. Om du behöver mer minne kan du sätta in ett micro-SD-kort i telefonen. Programvaran Samsung One UI är användarvänlig och fungerar med alla kända och mindre kända appar och spel.

Xiaomi Redmi 9

7 Poäng 70

+ Batteriets livslängd

+ Kompletta specifikationer

- Inte den snabbaste

- Upptagen MIUI-programvara

Xiaomi Redmi 9 är en av de billigaste smartphonesna just nu. Enheten är särskilt slående med sin stora (6,53 tum) skärm med full HD-upplösning, vilket gör att bilden ser skarpare ut än på konkurrerande telefoner. Speciellt är också det enorma 5020 mAh-batteriet. Tack vare den batterikapaciteten sjunger smarttelefonen den enkelt i två dagar. Redmi 9 är inte så snabb, men fungerar ordentligt och har tillräckligt med lagringsutrymme (32 GB). Trevligt är närvaron av tillbehör som en infraröd sensor (för att styra din TV), en fingeravtrycksläsare som säkerhetsmetod och en trippelkortsplats för två SIM-kort och ett micro SD-kort. Redmi 9 har inte mindre än fyra kameror på baksidan, men förvänta dig inga mirakel från den. Lyckligtvis är huvudkameran tillräckligt bra för en snabb bild. Det finns också en selfie-kamera.Xiaomi Redmi 9 körs på Android 10 när den släpps och kommer förmodligen att få en uppdatering till version 11. Men en officiell uppdateringspolicy saknas. Xiaomis MIUI-skal över Android tar lite vana vid och innehåller många överflödiga appar, men det fungerar ordentligt. Allt som allt ett bra val för dem som letar efter en prisvärd men komplett Android-smartphone.

9. Huawei Y6 2019

7 Poäng 70

+ Tillräckligt lagringsminne

+ Praktisk design

- Micro USB-anslutning

- Uppdateringspolicy

Huawei Y6 2019 är en lite dyrare och bättre version av Y5 2019. Enheten har en något mer lyxig design och använder en 6,1-tums skärm av bättre kvalitet. HD-upplösningen ger en skarp skärm. För många kan Y6 2019 köras med bara en hand och passar bra i fickan. Det finns en selfie-kamera i skåran högst upp på skärmen. På baksidan hittar du en 13 megapixelkamera för vanliga foton och videor. Kamerakvaliteten är inte bra, även om det gäller nästan alla telefoner i den här listan.

Ett 3000 mAh batteri håller Y6 2019 igång. Efter en och en halv till två dagar är batteriet tomt och du kan ladda det på några timmar via den gamla mikro-USB-porten. Smarttelefonen har mycket lagringsminne (32 GB), som du kan utöka ytterligare med ett micro-SD-kort. Processorn som används räcker för de mest kända apparna, inklusive Instagram och Facebook. Spel blir svårt på den här smarttelefonen. Huawei EMUI-programvaran kan ta lite tid att vänja sig om du tidigare hade en telefon från ett annat märke. EMUI, till exempel, innehåller många förinstallerade appar, även om du - lyckligtvis - nästan kan ta bort dem. Uppdateringspolicyn för Y6 2019 är tillräcklig men inte lika bra som till exempel Nokia.

10. Huawei Y5 2019

6.5 Poäng 65

+ Lång batteritid

+ Stor skärm

- Dålig prestation

- Micro USB-port

Huawei Y5 2019 är en variant av Y6 2019, som också finns i den här listan. Y5 är tiotals euro billigare och därför intressant för dem som letar efter billigast möjliga smartphone. För trots att den låga prislappen har Y5 en utmärkt HD-skärm som mäter 5,7 tum. Stor nog att skriva eller visa foton med två händer, men också tillräckligt kompakt för att lägga telefonen i fickan. Den låga vikten på 146 gram är också trevlig. Det är slående att olika färgversioner av Y5 använder en falsk läderrygg.

3000 mAh-batteriet förser smarttelefonen med ström i en och en halv till två dagar. Laddningen tar lång tid på grund av mikro-USB-porten. Huawei-telefonen har en mindre kraftfull processor än konkurrenterna. Enkla appar fungerar bra, men du kan inte spela på Y5 2019. Lagringsminnet är 16 GB tillräckligt stort för dina viktigaste appar och data. Du kan lägga till extra minne med ett micro-SD-kort. Y5 har en kamera på baksidan och en selfie-kamera, med vilken du också kan ringa videosamtal. Huawei EMUI-programvaran är mindre användarvänlig än Samsung eller Android One-programvaran, men fungerar bra efter att ha blivit van vid. Huaweis uppdateringspolicy är inte lika bra som Nokia och Xiaomi.