WhatsApp: Så här ställer du in mörkt läge på iPhone och Android

Har du väntat på WhatsApp Dark Mode så länge? Slutligen kontrollera dina meddelanden sent på kvällen eller tidigt på morgonen utan att omedelbart bli blind, vilket är så trevligt för ögonen. Så du kan ställa in mörkt läge på iPhone- och Android-smartphones.

Betydelsen av ett mörkt läge har inte undgått WhatsApp-tillverkarna. När allt kommer omkring har det varit allmänt känt att det blå ljuset från smarttelefonskärmar inte är perfekt för din sömnrytm. Det tog ett tag innan implementeringen i WhatsApp faktiskt var där. Testare av betaversionen hade kunnat arbeta med den ett tag. Nu är mörkt läge också tillgängligt för vanliga användare. Du ställer in det enligt följande.

Se till att du kör den senaste versionen av WhatsApp. Om appen inte uppdateras automatiskt, gå först till din appbutik och utför uppdateringen manuellt där.

WhatsApp Dark Mode iOS

Ägare av en iPhone har det enkelt. WhatsApp tar automatiskt över det mörka läget i dina systeminställningar. Sidanot: du behöver minst iOS 13, alternativet finns inte på äldre iOS-versioner. Gå till Inställningar, Display och ljusstyrka . Om du inte redan har gjort det, aktivera alternativet Mörk . WhatsApp färgar nu mörkt, du behöver inte ställa in något i själva appen.

WhatsApp Dark Mode Android

Det fungerar lite annorlunda på Android. Om du använder Android 10 tar WhatsApp också över dina systeminställningar. Beroende på Android-skalet - vilket skiljer sig åt per märke - hittar du den mörka inställningen för hela Android på en annan plats. Du kanske redan ser inställningen i rullgardinsmenyn med genvägar. Men på till exempel en Huawei-telefon, gå till Inställningar, Skärm och ljusstyrka och kolla Mörk . Så sök bara.

Om din enhet fortfarande finns på Android 9 eller lägre (och den chansen är tyvärr stor), kan du ställa in det mörka läget för WhatsApp i WhatsApp själv. Detta fungerar enligt följande. Öppna WhatsApp och tryck på de tre punkterna längst upp till höger. Välj Inställningar, Chattar, Tema . Här kan du växla mellan ljus och mörkt . När du väl har valt det mörka läget kommer du att märka att menyer och bakgrunder i WhatsApp ser mycket mindre ljusa ut. Dina ögon tackar dig!