Få ut allt från Ziggo Mediabox XL

Det var först känt som Horizonbox, men Ziggo har nu bytt namn på TV-rutan till Mediabox XL. Och även om den snygga, snygga enheten finns i många vardagsrum, är alla funktioner inte kända för alla funktioner. Skäl nog för en lista med användbara tips för Ziggo Mediabox XL.

Fjärrkontrollen som medföljer Mediabox XL har några viktiga knappar. Knapparna för paus, stopp, snabbspolning framåt och bakåt gäller omedelbart för en av huvudfunktionerna i denna ruta. Du kan pausa liveprogram, till exempel om du behöver gå på toaletten och sedan spela dem igen. En fördel är att du också kan spola framåt med många kanaler. Detta är dock inte fallet med alla kanaler, så ibland är du fortfarande tvungen att titta på reklam. Vill du gå tillbaka till direktsändningen? Tryck sedan på den lilla TV-knappen med pilen som pekar åt vänster.

Du kan också titta på program i upp till sju dagar. Slå upp namnet på önskat program via sökfunktionen under menyknappen eller i TV-guiden. Skriv in namnet på ditt program och välj avsnittet du vill titta på.

TV-guide - en översikt

När du trycker på menyn hamnar du förvånansvärt i menyn. TV-guiden är det första alternativet som erbjuds. Detta säger sig själv, men du hittar också möjligheten att titta på programmet från en enda kanal. Du hittar också en personlig översikt över TV-program under denna knapp. Här kan du se exakt när vad som kan ses baserat på ditt beteende. Du kan också välja program efter genre. Dessa program är inte alltid tillgängliga på kanaler som faktiskt finns i ditt paket.

På beställning - beställ filmer

Ett alternativ till höger i menyn och du kommer att hamna på On Demand, som också är snabbt tillgängligt genom att trycka på On Demand- knappen för ditt avståndsbud. Om du till exempel har planerat en filmkväll och är en av dem som inte har ett Netflix-konto kan du hyra en film eller serie här för några euro. Dessa är i allmänhet nyare filmer som just har släppts från biografen eller nya säsonger av en serie. Principen är därför densamma som tidigare att besöka videobutiken med priset på en månads titt på Netflix.

Appar - Titta på Netflix utan en smart-TV

Om du ändå har köpt Netflix kan du också titta på Netflix via Mediabox XL. Det här är en app som du laddar ner på enheten. Du kan enkelt registrera dig med tangentbordet på baksidan av fjärrkontrollen så att du inte behöver välja bokstäver med piltangenterna. Naturligtvis är detta inte den enda tillgängliga appen. Ett annat exempel är NOS-appen där du enkelt kan se de senaste nyheterna.

Gör inspelningar och granska

Alla appar finns också under rubriken media , som också finns under menyknappen. Men en viktigare del som du hittar där är inspelningarna av TV-program som du har gjort. För att spela in ett program, leta upp det i TV-guiden om det är i framtiden, eller tryck på rec på fjärrkontrollen om programmet redan körs. Ditt program hamnar sedan under "mina inspelningar" och kan visas där.

Du kan också se dina schemalagda inspelningar i den här menyn så att du kan kontrollera igen för att vara säker på om du faktiskt ska spela in Temptation Island. Med Mediabox XL har du möjlighet att spela in fyra program samtidigt.

Xite - personlig musikkanal

MTV har länge upphört att vara Music Television. Om du vill titta på klipp med den senaste musiken kan du gå till kanalen Xite. Varför heter den här kanalen specifikt? Med fjärrkontrollen till Mediabox kan du själv bestämma vilken musik du lyssnar på.

Tryck på OK på fjärrkontrollen för att aktivera kanalanpassningen. Sedan kan du hoppa över siffror med pilen till höger och upptäcka fler funktioner med pilen nedåt. Du kan också "gilla" musik genom att trycka på uppåtpilen. Genom att trycka på pilen till vänster kan du logga in, vilket ger dig inblick i musiken du gillat.