Ladda ner Windows 10 Fall Creators Update

Idag släpper Microsoft den efterlängtade stora uppdateringen för Windows 10. Fall Creators Update ger dig nya funktioner, ett förbättrat gränssnitt och många andra innovationer. Se till att du får in den i tid.

Nyfiken på vad som är nytt i Windows 10 Fall Creators Update? Du kan läsa allt om det här.

Som med alla tidigare Windows 10-versioner har du också möjlighet att manuellt ladda ner Windows 10 Fall Creators Update. Detta kan göras på flera sätt. I denna How To visar vi dig vilka vägar du kan ta.

1 - Ladda ner från Windows Update

Användare av den aktuella versionen av Windows 10 kan välja att vänta på att Fall Creators Update automatiskt ska vara tillgängligt via Windows Update. Liksom med den tidigare skaparuppdateringen visar Microsoft ett meddelande i systemfältet när uppdateringen är tillgänglig för nedladdning. Gå sedan till Inställningar och välj Uppdatering och säkerhet . Under posten Uppdateringar ser du ett meddelande om att uppdateringen är redo för dig och kan laddas ner. Om inte, klicka på knappen Sök efter uppdateringar.

2 - Manuell nedladdning

Nedladdning av Fall Creators Update är enklast via Windows Update, för då sparas alla dina inställningar och uppdateringen installeras helt enkelt över din befintliga version. Men om du föredrar en ny installation för din dator är det också möjligt. I så fall bör du använda Microsofts Media Creation Tool. Denna lilla programvara låter dig ladda ner en ISO-fil av Fall Creators Update.

Om ISO för Windows 10 Fall Creators Update är tillgänglig gör du följande:

Gå till webbplatsen www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10.

På den sidan hittar du en knapp som heter Ladda nerverktyg nu, halvvägs ner på sidan . En körbar fil som heter MediaCreationTool.exe på cirka 17 MB kommer nu att laddas ner. Starta programmet efter nedladdning.

När programmet har anlänt dubbelklickar du på det för att starta nedladdningsproceduren. Media Creation Tool erbjuder dig två alternativ: ladda ner en ISO-fil eller skapa ett startbart USB-minne, båda med Windows 10 Fall Creators Update.

Vid den första frågan väljer du Skapa installationsmedia (USB-minne, DVD eller ISO-fil) för en annan dator. Låt dig inte luras om att det här alternativet endast är lämpligt för en annan dator, eftersom det också fungerar för din egen dator. Men se upp : Välj bara det här alternativet om du vill installera Windows 10 från grunden. Med en fullständig installation kommer din befintliga installation att tas bort helt. Det är därför klokt att göra en bra säkerhetskopia först. Det är inte så svårt, för i denna How To kan du läsa allt om det.

När du har klickat på Nästa kan du välja vilken version av Windows 10 Fall Creators Update du vill installera. Denna version måste vara densamma som din befintliga installation. Så om du har en 64-bitarsversion av Windows 10 Pro bör du välja den. Du bör också hålla operativsystemets språk detsamma som din nuvarande installation. Du bör göra detta för att undvika automatiska Windows 10-aktiveringsproblem. Din Windows-installation är kopplad till datorns maskinvara, och om du väljer fel version av Windows nu kanske du inte kan aktivera Windows 10.

Klicka på Nästa för att välja mellan ett startbart USB-minne eller en ISO-fil. Ett startbart USB-minne måste ha en lagringskapacitet på minst 4 GB och måste också kännas igen av Media Creation Tool omedelbart, för en DVD måste du naturligtvis ha en DVD-brännare i din dator.

Ladda ner och vänta

Installationsfilerna för Windows 10 Fall Creators Update kommer nu att laddas ner. Beroende på din internethastighet tar det mellan 15 och 30 minuter.

När USB-minnet har skapats kan du - efter att du säkert har kopplat bort det från din dator - omedelbart använda den för att installera Windows 10 rent. Har du valt en ISO-fil? Sedan kan du bränna den filen direkt på en skrivbar DVD genom att högerklicka på den i Windows Explorer och välja Burn disc image file . Utan ett separat brännande program kommer Windows 10 automatiskt att göra det till en startbar DVD (se bara till att du har en DVD-R eller DVD-RW-skiva i enheten).

Du är nu redo att förse din dator med en gnistrande ren installation av Windows 10 Fall Creators Update. Vill du veta hur du gör det här steg för steg? I denna How To kan du läsa allt om en ren installation av Windows 10.