Så här gör du det: Importera din iCal-kalender till Google

Det skulle vara trevligt om alla hade samma utrustning hemma och därför kunde använda samma möjligheter och alternativ. Men tyvärr fungerar det inte så. En irriterande konsekvens av detta är att alla som använder Google Kalender inte kan synkronisera den med iCloud-kalendern. Lyckligtvis finns det som alltid knep för det.

Utan app

Det finns flera sätt att få Google- och Apple-kalendrar att fungera tillsammans, men de flesta kräver en app. Det finns en app för Android (ICalSync2) med vilken du kan importera en iCal-kalender och det finns också tillräckliga lösningar för iOS med vilka du kan importera Google Kalendrar. Men vi letar efter en lösning för vilken vi inte behöver någon app, bara för att vi vill förverkliga direkt integration av de två systemen. Det är möjligt, åtminstone delvis.

Det finns också appar som du kan föra samman kalendrarna med.

Dela kalendern

När du loggar in på iCloud och klickar på Kalender ser du en ikon bredvid namnen på din kalender som ser ut som en WiFi-signal. Genom att klicka på den här ikonen kan du dela din kalender. Placera en markering bredvid Allmän agenda, du får en länk som låter andra (som känner till webbadressen) läsa agendan.

Den enda nackdelen med den här metoden är att det är en skrivskyddad länk, det vill säga inga nya kalenderobjekt kan läggas till via den här länken, men åtminstone låter du dig se de objekt du har på, till exempel din iPhone kan också visas i din Google Kalender. Det vill säga om den här metoden fungerade ur lådan, men den gör det inte. Om du skulle importera den här länken till din Google Kalender skulle du få ett felmeddelande. Lyckligtvis finns det ett trick för det också.

Du kan dela din kalender via en knapp i iCloud.

Konvertera länk

Dela din kalender via iCloud och kopiera länken till ditt urklipp. Surfa sedan till //icaltogcal.com/ och klistra in länken i det fält som du ser. Klicka på Fortsätt så får du en ny länk. Kopiera den här länken igen till ditt urklipp och öppna din Google Kalender. Klicka nu på pilen bredvid Andra kalendrar och välj Lägg till via URL . Klistra in webbadressen från urklipp och voila, objekten från din iCal-kalender visas i din Google-kalender.

Det är synd att du inte kan placera objekt i din iCal-kalender på det här sättet, men åtminstone har du en central plats där du kan föra samman alla dina iCal-kalendrar.

Konvertera länken till iCalToGCal och du kan använda den i din Google Kalender.