Så här sätter du Windows 10 i GodMode

I Windows 10 delas inställningarna mellan Kontrollpanelen och appen Inställningar. Om du föredrar att ha alla inställningar tillsammans kan du göra det med GodMode. Här förklarar vi hur man ställer in detta.

Vad är GodMode?

GodMode är en dold mapp som innehåller en massa användbara inställningar för din Windows-dator, varav några inte finns i Kontrollpanelen eller appen Inställningar. Den här mappen var redan tillgänglig i Windows 7, 8 och 8.1, och lyckligtvis kan du aktivera den på Windows 10. Läs också: Tips för Windows 10.

Funktionerna och inställningarna visas i en mapp i Utforskaren , där du kan ändra vyn precis som med en vanlig mapp. De är indelade i kategorier för enkel referens, till exempel Enheter och skrivare , Energialternativ , Aktivitetsfält och navigering, och så vidare. Varje funktion har fått nyckelord så att du enkelt kan söka efter den.

Hur kan du aktivera GodMode?

Skapa en ny mapp någonstans på din dator och namnge den:

GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Mappikonen ändras sedan till ikonen Kontrollpanelen. Dubbelklicka på ikonen så hamnar du i GodMode. Min GodMode-mapp på Windows 10 innehåller 233 olika inställningar.

Om du inte vill använda GodMode längre kan du bara kasta bort mappen. För att återställa GodMode behöver du bara upprepa stegen ovan.