Så här kan du stänga av Cortana i Windows 10

I Windows 10 års jubileumsuppdatering tog Microsoft bort alternativet att stänga av Cortana. Detta har gjort det mycket svårare att använda din dator utan att stöta på Cortana här och där. Lyckligtvis kan du stänga av Cortana med ett trick. Du kan läsa hur här.

Inte alla är nöjda med Cortana. Den virtuella assistenten väcker en hel del frågor om sekretess, och vissa föredrar att bara söka lokalt på sin dator. Sedan årsdagen av Windows 10 kan du inte längre bara slå på eller av Cortana.

Du kan dock enkelt göra Cortana osynlig genom att högerklicka på aktivitetsfältet och välja Cortana> Dold . Men Cortana kommer fortfarande att vara aktiv på din dator. Om du trycker på Windows- tangenten och börjar skriva får du fortfarande all funktionalitet i Cortana.

För att helt inaktivera alla funktioner i Cortana, så att du bara kan söka lokalt och bara se lokala systemfunktioner och liknande, måste du göra det själv. Tipsen nedan inaktiverar Cortana på alla Windows 10-användarkonton på datorn.

Inaktivera Cortana i Windows 10 Pro

Om du har Pro-versionen av Windows 10 kan du använda Local Group Policy Editor för att inaktivera Cortana. Tryck på Windows- tangenten och skriv gpedit . I sökresultaten väljer du Redigera grupprincip .

Gå till Datorkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Sök och under Tillåt Cortana ställa in funktionen till Inaktiverad .

Inaktivera Cortana i Windows 10 Home

Om du har hemversionen av Windows 10 måste du justera registret manuellt. Tryck på Windows-tangenten och skriv regedit och öppna sökresultatet i Registerredigeraren .

Navigera till nyckeln HKEY_Local_Machine \ Software \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Windows Search . Om den här nyckeln ännu inte finns måste du skapa den. Klicka var som helst i höger panel med höger musknapp och välj Ny> DWORD . Skapa värdet AllowCortana och ge det värdet 0 .

Avsluta registerredigeraren och starta om datorn. Du kommer att märka att sökfältet nu bara söker i Windows och att alla Cortana-funktioner inte längre är tillgängliga.