Vad är thumbs.db-filer och vad gör jag med dem?

Du kommer förmodligen att ha en hel del thumbs.db-filer på din Windows-dator. Här diskuterar vi vad dessa är och vad du kan göra med dem.

Windows skapar regelbundet en thumbs.db-fil för en mapp för att snabbare visa miniatyrbilderna av filerna i den här mappen när du öppnar mappen igen. En thumbs.db-fil är normalt osynlig, men om du har ställt in Explorer för att visa dolda filer kommer du att kunna se den. Läs också: Hur man stänger av senaste dokument och platser i Windows 10.

Vad är thumbs.db-filer?

De är små filer som knappast tar upp något utrymme, så det finns vanligtvis inget behov av att radera dem. Dessutom är det till liten nytta för dig, förutom att miniatyrerna laddas snabbare.

Thumbs.db-filer kan dock orsaka problem i vissa fall. Ibland används Thumbs.db-filen i en mapp fortfarande av Windows när du försöker ta bort den mappen och det går inte.

Visa ikoner

Om du har problem med en thumbs.db-fil är det en bra idé att öppna mappen och välja detaljerad vy. Om du gör det stängs filen thumbs.db, vilket löser problemet. Detta är dock en tillfällig fix.

Det finns också en permanent lösning. För att göra detta i Explorer fliken bilden och klicka på bandet alternativ . I fönstret som visas klickar du på Visa -fliken och kontrollera Visa alltid ikoner, aldrig miniatyrer .