Så här gör du en säkerhetskopia av din smartphone

Säkerhetskopiera din smartphone är ofta en bra idé. Tänk bara på, hur mycket data skulle inte gå förlorat vid en krasch eller stöld? Ändå glömmer vi ofta. I den här artikeln visar vi dig hur du säkerhetskopierar den perfekta smarttelefonen.

Säkerhetskopiera kontakter (Android, iOS)

Det är väldigt enkelt att säkerhetskopiera dina kontakter. Från Android kan du exportera dina kontakter genom att öppna appen Kontakter. Öppna appens meny genom att trycka på menyknappen eller de tre punkterna längst upp till höger och välj Importera / exportera. Knacka på Exportera till VCF-fil och välj en plats för att spara filen. Läs också: Så här väljer du den bästa smarttelefonen.

Om du är inloggad med ett Google-konto väljer du Google Drive så att du enkelt kan komma åt det på andra enheter. Välj Min enhet och tryck på Spara. Gå till //drive.google.com på din dator, där du ser filen du just exporterade. Ladda ner den genom att dubbelklicka på den och välja Ladda ner. Du har sedan en kopia lokalt som du kan importera till alla typer av tjänster, inklusive Gmail, Outlook och iCloud. Välj sedan vCard-format.

För iOS gör du en säkerhetskopia via iCloud. Gå till Inställningar / iCloud- appen . Se till att du är inloggad med ett Apple-ID och att iCloud är på. Vänd sedan omkopplaren vid Kontakter. För att kontrollera om säkerhetskopieringen lyckades, gå till www.icloud.com och klicka på Kontakter. Om du ser alla dina kontakter är allt bra.

WhatsApp säkerhetskopia

Om du vill spara dina WhatsApp-konversationer om du tappar din telefon, på Android, gå till WhatsApps meny och tryck lätt på Inställningar / Chatt / Chattbackup . Tryck sedan på Säkerhetskopiera till Google Drive och välj hur ofta säkerhetskopian ska göras. Det här alternativet är endast tillgängligt om du är inloggad med ett Google-konto och på Google Drive.

Dessutom måste det också finnas tillräckligt med ledigt utrymme tillgängligt på din Drive, annars fungerar säkerhetskopian naturligtvis inte. Tryck på Säkerhetskopiera i WhatsApp för att starta säkerhetskopian omedelbart och välj lämpligt Google-konto som du vill använda för säkerhetskopian. För att återställa säkerhetskopian till din nya telefon, se till att du är inloggad med samma Google-konto som på din gamla telefon och använd samma telefonnummer.

För iOS öppnar du WhatsApp och går till Inställningar / Chattar / Säkerhetskopiering längst ner . Tryck på Auto. säkerhetskopiera och välj hur ofta du vill säkerhetskopiera. Touch Up Now nu att göra en omedelbar backup. Se till att du är inloggad på iCloud så att du kan säkerhetskopiera.

För att få dina foton från din smartphone eller surfplatta kan du ansluta enheten till en PC eller Mac och sedan ta bort dina foton. Med Android och iOS ansluter du din smartphone eller surfplatta till datorn som en kamera, varefter du kan ta bort dina foton manuellt. På Mac låter appen Foton dig extrahera och importera dina foton. En bättre lösning är att använda Google Foto.

Med Google Foto får du obegränsat lagringsutrymme, förutsatt att du lagrar dina foton på högst 16 megapixlar. När du har installerat Google Foton laddas dina foton och videor automatiskt upp till Google-molnet. För att aktivera säkerhetskopior, tryck på Inställningar / Säkerhetskopiering och synkronisering . Se till att omkopplaren för säkerhetskopiering och synkronisering är på. Du kan enkelt se dina foton på https://photos.google.com.

Bekvämt kan du sedan ta bort bilderna lokalt från din enhet och ge dig ledigt utrymme. Genom att frigöra utrymme och tryck på knappen för att frigöra utrymme . Du kan se hur många foton som kan tas bort lokalt eftersom de redan finns i molnet.

Full backup Android

För Android kan du säkerhetskopiera till ditt Google-konto och spara dem på Google Drive. För att göra detta, öppna appen Inställningar och gå till avsnittet Säkerhetskopiering och återställning under Personligt . Platsen för det alternativet kan variera beroende på Android-version och enhet. Se till att alternativet Säkerhetskopiera mina data är inställt och att ditt eget Google-konto är valt under Backup- konto.

Det här är alla Googles möjligheter, som är mycket begränsade eftersom det är svårt att se när den senaste säkerhetskopian gjordes. Om du vill spara en kopia av din smartphone eller surfplatta på din dator är det nödvändigt att använda programvaran från din telefontillverkare. Nästan alla tillverkare har programvara för detta, till exempel LG nedan.