NetSpot - Optimera ditt trådlösa nätverk

Om ditt trådlösa nätverk inte fungerar optimalt, finns det två saker som du omedelbart kan kontrollera: har du ställt in den 'bästa' kanalen och finns det verkligen ingen bättre plats för din trådlösa router? NetSpot kan hjälpa dig i båda fallen: det här verktyget kartlägger inte bara de trådlösa nätverken i ditt område, du kan också utföra en riktig "platsundersökning" med den.

NetSpot

Språk

engelsk

OS

Windows 7/8/10

Hemsida

www.netspotapp.com 8 Poäng 80

  • Fördelar
  • Klar
  • Mycket praktisk värmekarta
  • Negativa
  • Inte en mobilapp

NetSpot har funnits tillgängligt för OS X och macOS Sierra under en tid, men en Windows-version har nyligen lagts till med liknande funktioner. Programmet har två användningslägen: "upptäck" och "undersökning". Med det första listar du alla trådlösa nätverk i ditt område i detalj, det andra visualiserar räckvidden för ditt trådlösa nätverk. Läs också: 8 alternativ till ES File Explorer.

Upptäck

NetSpots upptäcktläge är kanske det minst spektakulära (även för att du kan hitta den här funktionen i andra gratis Wi-Fi-analysatorer). Du får en översikt i realtid av alla trådlösa nätverk som NetSpot upptäcker på den platsen. Programmet listar nästan alla viktiga data för de nätverk som hittats: (B) SSID, signalstyrka (både i en graf och i dBM-värden), den svagaste, starkaste och genomsnittliga signalstyrkan som uppmätts, Wi-Fi-bandet (2, 4 eller 5 GHz), kanal- och kanalbredden, säkerheten (t.ex. Open, WEP, WPA2 Personal) och nätverksläget (t.ex. 802.11n).

Om du klickar på ett nätverk får du också en historisk översikt över de uppmätta signalstyrkorna och WiFi-frekvenserna för det nätverket. Denna information kan vara användbar för att ställa in den optimala kanalen för ditt hemnätverk, särskilt i 2,4 GHz-bandet, den kanalen är helst så långt ifrån närliggande nätverk som möjligt (typiska kanaler är 1, 6 och 11).

Undersökning

NetSpot kan också utföra en platsundersökning. Till exempel laddar du planlösning på ditt kontor eller hus med trädgård och du går runt med din bärbara dator med NetSpot, samtidigt som du alltid anger var du befinner dig på den planritningen. Därefter ritar NetSpot upp en så kallad värmekarta från din planritning med ett färgintervall som anger hur stark signalen från det valda nätverket är vid varje punkt. Baserat på denna information kan du utan tvekan bestämma en bättre plats för din trådlösa router eller förlängare.

Slutsats

NetSpot är ett av de bättre kostnadsfria WiFi-analysverktygen tack vare detaljerad information och en platsundersökningsmodul som omedelbart visar var de svaga eller döda zonerna i ditt nätverksområde ligger via en värmekarta.