Påskynda Windows 10 med ReadyBoost

Om du har ett USB-minne kvar och letar efter ett enkelt och billigt sätt att påskynda Windows 10 kan vi rekommendera ReadyBoost. I den här artikeln förklarar vi vad det är och hur man arbetar med det.

ReadyBoost är ett program som cachar filer som en dator använder ofta. Dessa filer lagras på ett USB-minne. ReadyBoost använder SuperFetch. Detta är en smart algoritm som avgör vilka filer som hör till cachen. Denna miljö kan innehålla systemfiler, applikationsfiler och dokument. Om Windows 10 sedan vill använda dessa filer kommer ReadyBoost att se till att de är redo. Om du ändrar filen på hårddisken kommer systemet automatiskt att tillämpa dessa ändringar överallt.

Du behöver en USB-enhet för att kunna använda ReadyBoost. Systemet fungerar med USB 2 och USB 3, men det senare rekommenderas. Du kan också använda ett micro SD-kort för en bärbar dator; så länge hastigheten är tillräckligt hög. Det är också bra att veta att du kan använda flera ReadyBoost-pinnar. Dessutom rekommenderar vi att du använder den här om du har en hårddisk och inte en solid state-enhet, eftersom de fungerar snabbare än USB-minnen.

Börja med ReadyBoost

Om du vill börja med detta behöver du åtminstone detta:

  • USB-minne / SD-kort på minst 1 GB till maximalt 32 GB
  • Minsta överföringshastighet på 3,5 Mbit / s
  • USB-minne / SD-kort måste formateras till ntfs

Nu är det viktigt att kontrollera om SuperFetch körs på din Windows 10-dator. I Windows 10 version 1803 eller tidigare kallas det fortfarande SuperFetch, men efter det heter det SysMain. Tryck bara på Windows-tangenten + R . Ange text services.msc här och tryck på OK . Bläddra nu ner tills du hittar en av de två termerna. Se till att programmet körs och startar automatiskt (kontrollera Egenskaper med höger musknapp om det behövs).

Installera ReadyBoost

Sätt nu USB-minnet eller SD-kortet i din dator eller bärbara dator med en hårddisk (inte en SSD). Öppna Explorer, Windows + E för att använda. Välj pinnen eller kortet från menyn till vänster med höger musknapp och tryck på alternativet Egenskaper . På nästa skärm ser du en flik med ReadyBoost . Så snart systemet har analyserat minnet eller kortet kan du ange att du vill använda den här enheten för ReadyBoost. Tryck nu på Apply och OK .