DriverPack - automatisk styrning

Drivrutiner bör uppdateras så snart en ny version finns tillgänglig. Detta gynnar prestanda och förbättrar säkerheten i ditt system. Vi säger det mycket högt, men vi följer inte alltid heller detta. För vem har tid och lust att kontrollera alla drivrutiner för uppdateringar varje dag? Verkligheten är att de flesta datorer inte kör de senaste drivrutinerna. Lyckligtvis finns det program för att åtgärda detta, och DriverPack är ett av dem.

DriverPack

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

XP / Vista / 7/8/10

Hemsida

www.drp.su/sv 6 Poäng 60

  • Fördelar
  • Allt är automatiskt
  • Även framtida drivrutinsuppdateringar
  • Negativa
  • Oönskad ytterligare programvara
  • Felaktigt utsedd skadlig kod

Massor av kontroll

DriverPack installerar drivrutiner för all hårdvara i (och på) din dator och håller den uppdaterad. Styrkan i detta program är också direkt den del som vi är lite försiktiga för. Programmet kräver lite och gör det främst. Det är perfekt, men naturligtvis också ganska knepigt. Det finns inte mycket att konfigurera innan du startar och så snart du ger programmet tillstånd att installera drivrutiner, kommer det att orsaka förödelse på din dator. Till och med dina grafikkortdrivrutiner kommer att bytas ut. En systemåterställningspunkt skapas innan du börjar, men den är lite tung, du ger ett sådant program mycket kontroll.

Oönskad programvara

Varför vi tror att det är ett problem får du reda på det ganska snart efter att skanningen är klar. Skanningen visar sig vara mer än en skanning och uppdatering, för enkelhets skull har webbläsaren Opera och antivirusskannern Avast också installerats. Bra programvara, inget av det, men vi bad inte om det! Och vi frågades inte om vi ville installera den. Det kan förhindras genom att klicka på Expert- läge under installationen , men det alternativet är så subtilt att de flesta kommer att förbise det.

Efteråt indikerade programmet att två drivrutiner inte kunde installeras, men förklarade inte varför. Dessutom rapporterades det att skadlig kod hade hittats, men det visade sig vara helt giltig programvara (till exempel Dropbox Helper). Sammantaget saker som kan skrämma dig som en oerfaren användare.

Slutsats

Det är inte så att DriverPack inte levererar vad det lovar. Tvärtom, det gör mer än det lovar och det stör oss lite. Installera och uppdatera drivrutinerna fungerar bra och är helt automatisk, bara med en nackdel.