Hur installerar jag Microsoft Office 2016?

Microsoft gjorde idag Office 2016 tillgängligt för Windows med nya versioner av Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Project, Visio och Access. Det finns flera sätt att installera Office 2016. Vi förklarar dem här.

Innan du börjar är det viktigt att du säkert vet vilken version av Windows du har på din dator. Office 2016 är endast tillgängligt för Windows 7 eller senare. Är du inte säker på vilken version du har? Detta är lätt att kontrollera via den här länken.

När du är säker på att Windows 7, 8 eller 10 är installerat kan installationsprocessen börja.

Jag har redan en Office 365-prenumeration

Om du har en Office 365-prenumeration kan du hitta uppdateringen genom att öppna ett av Office 2013-programmen. På vänster sida på Konto , sedan till höger i rutan uppdateringsalternativ och välj sedan Uppdatera nu . Om fönstret Ingenting att uppdatera visas är uppdateringen ännu inte tillgänglig. Microsoft lanserar uppdateringen långsamt, så Office 2016 kanske inte är tillgängligt för alla än.

Jag har inte en Office 365-prenumeration

Office 365 är en prenumerationstjänst från Microsoft. För en viss mängd per månad (eller per år) har du alltid den senaste versionen av Office, sextio Skype-minuter per månad och en terabyte (tusen gigabyte) online-lagring. Enligt Microsoft räcker det för att lagra en miljon Office-dokument och 70 000 foton och 100 videor och 10 000 låtar. Den största fördelen med detta är att du alltid har alla dina filer till ditt förfogande. Med prenumerationen kan dina dokument också visas och redigeras på en PC, surfplatta och telefon.

Office 365 Personal finns på en dator, en surfplatta och en telefon för 7 EUR per månad eller 69 EUR per år. Terabyten online-lagring kan också användas av en person.

Office 365 Home finns på fem datorer, fem surfplattor och fem telefoner för 10 EUR per månad eller 99 EUR per år. Terabyten online-lagring kan också användas av fem personer.

Med dessa prenumerationer kan det nya Office 2016 laddas ner gratis från Microsofts webbplats. När du öppnar ett av Office-programmen efter installationen och loggar in med det konto som du var tvungen att skapa när du beställde Office 365 får du tillgång till programmen. Microsoft berättar automatiskt när det finns programuppdateringar. Så länge din prenumeration på Office 365 körs kan du installera nya versioner av Office direkt på din dator utan extra kostnad.

Installera Office utan en Office 365-prenumeration

Office 2016 finns också tillgängligt separat. En uppgradering från en äldre version är dock inte möjlig. Programvarupaketet är tillgängligt för datorer från cirka 150 euro.

Du kan också använda Office 2016 på en telefon eller surfplatta utan Office 365-prenumeration, eftersom dessa appar är gratis att ladda ner för Android, iOS och Windows Phone. Kom bara ihåg att dessa mobilversioner är avskalade versioner av Office 2016 för PC. Så de har färre alternativ.

Utan Office 365 är det möjligt att utbyta filer mellan din telefon och surfplatta. Mobilapparna fungerar med Dropbox, en gratis tjänst som låter dig lagra filer online. När du länkar Dropbox till Office på valfri enhet är det möjligt att dela mellan enheterna. Tänk på att Dropbox bara erbjuder två gigabyte lagring, till skillnad från terabyte du får med en Office 365-prenumeration. Anslutning till Dropbox är inte heller möjlig på din dator. Så du måste alltid ladda upp filer från din dator till Dropbox.

Vilken Office 365-version ska jag välja?

Alternativet att köpa Office 2016 separat rekommenderas inte för användare som gillar att ta Office med dem överallt eller som arbetar på många olika enheter. Office 365-tjänsten är en bra lösning för det. Detta gör fildelning väldigt enkelt och säkerställer att alla dina filer är tillgängliga när som helst och var som helst.

Men för hemanvändare som arbetar mycket med Office på en dator - och inte planerar att använda den på en surfplatta eller telefon inom en snar framtid - är det separata Office 2016-paketet tillräckligt och billigare på lång sikt än ett abonnemang.

De olika alternativen kan alla ses i Microsoft Store.