Så här använder du Instagram utan mobiltelefon

Instagram är inte bara tillgängligt som en app för din telefon eller surfplatta: du kan också använda den populära sociala medieplattformen på din PC och laptop. I den här artikeln förklarar vi hur Instagram fungerar på PC.

Tidigare kunde du bara använda Instagram på din smartphone. Nu har Instagram utökat mobilversionen av webbplatsen med en uppladdningsfunktion, så du behöver i princip inte längre appen. Och det fina är: med ett trick kan du också besöka mobilwebbplatsen på din dator.

Instagram på PC

Tricket är allt i en Chrome-förlängning. I Chrome-webbläsaren går du till sidan User-Agent Switcher for Chrome och laddar ner tillägget. När tillägget är installerat ser du en ikon med en jordglob längst upp till höger på din Chrome-skärm.

Gå till instagram.com, logga in och klicka sedan på globikonen. Klicka till exempel på Chrome på Android Mobile . Vad som händer nu är att Chrome laddar om webbplatsen, men det låtsas att du tittar på webbplatsen på en Android-smartphone - och därför behöver mobilwebbläsaren. Du ser då en stapel längst ner. Klicka på kameraikonen för att ladda upp ett foto.

User-Agent Switcher för Chrome är också ett praktiskt tillägg för att minska mängden information som din webbläsare avslöjar, som när du hämtar en webbplats avslöjar din webbläsare mycket information om sig själv. Med ett tillägg som User-Agent Switcher kan du öka din anonymitet på internet.

Filter

Obs! Det är inte möjligt att lägga till filter via mobilversionen och därför inte via detta trick på din dator. Att beskära foton fungerar inte heller, men om du bara vill lägga till ett enkelt foto och du inte har din telefon till hands är det här en idealisk lösning.