Klipp ut och klistra in i Windows 10: så fungerar det nya Urklipp

I oktober 2018-uppdateringen av Windows 10 har klippbordet förbättrats avsevärt. Den stöder nu att klippa och klistra in objekt mellan olika datorer, bland annat. Låt oss se hur det fungerar.

Steg 1: Slå på

Med det nya Urklipp i Windows 10 kan du kopiera texter och bilder på en dator och sedan klistra in dem på en annan dator. Du behöver Windows 10 oktober 2018-uppdatering (1809) för detta. Är du inte säker på om du har den här uppdateringen? Kontrollera detta genom att skriva winver i startmenyn, följt av att trycka på Enter. Om du ser version 1809 har du rätt version. Om inte, kan du ladda ner oktoberuppdateringen.

Microsofts moln används för att möjliggöra kopiering och klistra in objekt mellan olika datorer. Öppna inställningsfönstret (tips: använd tangentkombinationen Windows-tangent + I) och gå till System / Urklipp . Ställ in skjutreglaget på för synkronisering mellan enheter . Det nya urklipp har också möjlighet att hålla reda på flera objekt i en historiklista. Vi aktiverar också det här praktiska alternativet direkt via detta inställningsfönster: ställ in skjutreglaget till vid Urklippshistorik .

Steg 2: Klistra in!

Du öppnar det nya urklipp med Windows-tangentkombinationen + V. Här ser du alla objekt som du tidigare har kopierat. Du kan nu kopiera och klistra in objekt som text och bilder, till exempel via Ctrl + C och Ctrl + V. Se till att du har aktiverat synkronisering på den andra datorn också och att den datorn också använder den senaste uppdateringen av Windows 10 oktober 2018. Se också till att du är inloggad på den datorn med samma Microsoft-konto.

Steg 3: Flera objekt

Du har redan läst det tidigare: det nya urklipp ger dig också möjligheten att arbeta med flera objekt. Det här är praktiskt eftersom det betyder att du inte längre behöver kopiera ett objekt åt gången. Om du aktiverade urklippshistorikfunktionen i första steget visar fönstret flera objekt. Om du ofta klistrar in ett visst objekt kan du fästa det på klippbordet och göra det lättillgängligt. Hitta objektet du vill använda oftare och klicka på trycknålen som visas bredvid den. Från och med nu är artikeln alltid tillgänglig.