Så här ställer du in ett läskvitto för e-post

Vill du se till att dina e-postmeddelanden kommer korrekt och har lästs av mottagaren? Sedan kan du ställa in ett läskvitto. Många e-postprogram stöder denna funktion. Vi förklarar hur man aktiverar läskvitton i tre populära e-postverktyg.

Gmail

Gmail erbjuder inte ett läskvitto av sig själv. Detta är bara möjligt med ett speciellt konto som skapas genom skolan eller jobbet. Det här är konton som ser ut så här: [email protected] istället för @ gmail.nl.

Om du använder en sådan e-postadress är det ganska enkelt att ställa in ett läskvitto: när du skriver ditt e-postmeddelande ser du en liten triangel längst ner till höger. Detta är funktionen "fler alternativ", klicka på den här och sedan på "begär läskvitto". Observera att personen du skickar meddelandet till kan behöva godkänna läskvittot innan du får ett meddelande.

I det mest troliga fallet att du inte använder ett Googles arbets- eller skolkonto måste du ladda ner ett tillägg för att ställa in ett läskvitto med Gmail. Du kan använda Mailtrack-tillägget för detta. Du kan läsa hur du laddar ner och installerar det här.

Syn

Med ett skrivbordsprogram som Outlook har du möjlighet att ställa in ett läskvitto. Mottagare (som också använder Outlook) har rätt att vägra detta läskvitto, så du kommer aldrig att ha 100% säkerhet.

Du har också möjlighet att ställa in en bekräftelse på mottagandet. Du gör detta på följande sätt: i Outlook, gå till 'fil' längst upp till höger, klicka sedan på 'alternativ' till vänster och välj sedan 'e-post'. I e-postalternativen går du till "check" och, om så önskas, kryssar du mottagningsbekräftelsen och / eller läsbekräftelsen.

Vitlista e-postadresser

Läskvitton är ett bra sätt att säkerställa att viktiga e-postmeddelanden faktiskt kommer fram till mottagaren. Men du kanske också vill se till att du inte saknar några e-postmeddelanden. Det är därför det kan betala till "vitlista" e-postadresser, så att de aldrig hamnar i skräppostmappen. Du kan läsa hur du gör det i den här artikeln.

Vill du inte ständigt be alla om ett läskvitto? Då kan det också vara mycket enklare i ett e-postmeddelande. Öppna ett nytt e-postmeddelande och klicka på en eller flera rutor under "alternativ" för ett kvitto eller läsbekräftelse.

Yahoo! Post

Även på Yahoo! Mail, att ställa in ett läskvitto i onlinemiljön är inte möjligt, precis som med Gmail. Vad du kan göra för att komma runt detta problem är att lägga till ditt Yahoo-konto i ditt Outlook-e-postprogram.

Du gör detta genom att klicka på 'Lägg till konto' via 'Arkiv' under 'Konto'. Då din Yahoo! E-post länkad till Outlook, vilket gör det möjligt att använda kvittot och läskvittot. Detta trick fungerar också för Gmail-konton.

Verkligen läst?

Om du får ett läskvitto betyder det inte alltid att mottagaren också har läst meddelandet. Hur läskvitton fungerar beror på e-postsystemet mottagaren använder. Till exempel kan någon markera ett e-postmeddelande som läst, men han har inte öppnat e-postmeddelandet. Kom ihåg det.