Så här spelar du in telefonsamtal med din iPhone

Det händer oss alla då och då: du är inte nöjd med en köpt produkt eller tjänst och du vill klaga på detta till kundtjänsten hos den relevanta säljaren. Han eller hon ger då vissa löften om att lösa saker, men håller i slutändan inte överenskommelserna. Eftersom du inte har fått någon bekräftelse på papper har du inget ben att stå på. I ett sådant fall är det bra att spela in ett telefonsamtal. Du kan spela in telefonsamtal med TapeACall.

Steg 1: Ladda ner TapeACall

App Store är full av appar som låter dig spela in samtal, och de fungerar nästan alla på samma sätt: använder konferenssamtalet i iOS. Det finns alltid kostnader för dessa appar. Det varierar per app hur höga kostnaderna är. Med TapeACall kan du spela in ett obegränsat antal samtal för cirka 5 euro per månad, både samtal du får och samtal som du själv initierar. De flesta andra appar laddar ett belopp per minut och det kan snabbt komma in i papperet.

Steg 2: Utgående samtal

För att använda TapeACall behöver du prenumerationen, men du kan prova det gratis i sju dagar. När du har verifierat ditt telefonnummer måste du ringa ett lokalt åtkomstnummer via SMS. Detta är numret som används för att spela in samtalet. För att spela in en konversation, starta appen och tryck på den stora röda inspelningsknappen. Det lokala åtkomstnumret slås sedan upp och efter några sekunder blir plustecknet aktivt. Tryck för att lägga till en kontakt (dvs. personen du vill ringa). När du har gjort detta kommer Merge- knappen att aktiveras efter några sekunder. Tryck för att gå med i samtalet. Från och med nu kommer konversationen att spelas in.

Är det tillåtet?

Kan du faktiskt bara spela in en konversation själv? Ja det kan du, och du är inte skyldig att informera någon annan om detta i förväg. Företagen har dock inte rätt att spela in konversationer utan att få förhandstillstånd. Du hör vanligtvis innan ett telefonsamtal att konversationen kan spelas in för träningsändamål.

Steg 3: Inkommande samtal

Men hur är det med samtal du får, för i så fall kan du inte öppna TapeACall-appen först. Det stämmer, men i hemlighet behöver du inte appen för att slå samman konversationer. Det beror på att en kontaktperson läggs till i din adressbok med namnet TapeACall. När du får ett samtal trycker du helt enkelt på plustecknet igen och lägger den här gången TapeACall till samtalet. Tryck sedan på Slå samman igen . Från det ögonblicket spelas även denna konversation in. För att lyssna på konversationer du har spelat in, tryck på knappen med Play- symbolen i appen.

Delar

Appen erbjuder också möjligheten att spara dina konversationer och sedan dela dem med andra. Du kan spara de inspelade konversationerna som en offentlig webbadress eller som en ljudfil. När du trycker på ett av dessa sparade fragment får du möjlighet att dela konversationen. Detta kan göras via olika plattformar som Google Drive och Dropbox.