Du har detta med en Amazon Prime-prenumeration

Vi har pratat om Amazon Prime Video, Amazons streamingtjänst för filmer och serier, mer än en gång här på datorn! Det finns mycket att tänka på med en Amazon Prime-prenumeration. Detta är vad en Amazon Prime-prenumeration kan erbjuda dig, men också vad dess nackdelar är.

Amazon Prime Day 2020 börjar imorgon tisdagen den 13 oktober. Den här dagen kan ett stort antal erbjudanden göras inom teknikområdet via Amazonas webbshop. Dessa erbjudanden är exklusiva för Amazon Prime-medlemmar.

Den största nackdelen med Amazon Prime är naturligtvis att det kostar pengar eftersom du betalar varje månad för den här tjänsten. Du kan först använda Prime gratis i en månad, men sedan betalar du 2,99 euro per månad. Ett intressant belopp, eftersom det är lägre än både Netflix och Disney +. Dessutom är Amazon Prime inte bara videostreamingtjänsten, för att den månatliga sex euro också inkluderar en Prime-prenumeration på Amazonas shoppingplattform och mer. Vi kommer först att förklara vad exakt.

Shoppa med Prime

Den Prime-prenumerationen på Amazon-onlinebutiken innebär att du kan få en hel del saker (mer än 1 miljon, igenkännligt av Prime-logotypen) som du köper på Amazon inom en dag i Nederländerna. Dessutom är det inga fraktkostnader involverade, vilket gör beställning av en sak mer attraktiv lika snabbt. Dessutom får du tillgång till Lightning Deals en halvtimme tidigare, vilket är typ av dagsavtal från Amazon. Dessutom kan du på Amazons speciella Prime Day räkna med Lightning Deals, exklusivt för Prime-medlemmar. Obs: förresten, du handlar inte på Amazon.nl (även om det också är möjligt, men som främst fokuserar på e-böcker), utan går till amazon.de/nederlands. Det är den tyska Amazonas som är inställd för Nederländerna, varför leveransen av icke-Prime-paket vanligtvis tar två eller fler dagar.

Spel med Prime

Den andra fördelen är att du kan använda Twitch Prime gratis. Twitch är en spelströmningsplattform som köpts av Amazon där kända spelare som Ninja startade sin karriär. Med Twitch Prime får du gratis spelgodisar och överraskningar. Du kan titta på strömmar på Twitch utan annonser, du behöver inte betala några pengar för att prenumerera på kanaler och du får rabatt på fysiska spel på Amazon.

Spara foton med Prime

Du kan också använda Amazon Cloud Drive. Den innehåller Prime och du kan lagra obegränsade foton på den. Det finns en begränsning, nämligen att videon eller dokumenten kan innehålla totalt 5 GB. Amazon Prime Photos är främst avsedd för ögonblicksbilder. Tyvärr inte för att lagra dina egna filmer och serier.

Serier och filmer med Prime

En av de bästa erbjudandena är att Amazon Prime levereras med Prime Video ingår (eller tvärtom, det beror bara på var du köper det). Denna Netflix-liknande streamingtjänst har framgångsrika egna serier och filmer i sitt bibliotek, men också många filmer och serier från andra filmhus. Det finns mycket att se när det gäller innehåll och Netflix kan vara kungen av streamingtjänster, Amazon Prime Video har också ett bibliotek som tar månader att få ut allt. Du kan också använda den här tjänsten via appen på din smartphone, men också via webbläsaren eller speciella smart-tv-appar.

Det är ett omfattande paket som Amazon Prime. Så omfattande att även Apple nu planerar att erbjuda ett liknande paket som består av Apple News +, Apple Music och Apple TV +. I Nederländerna är den dagliga leveransen med Prime ett bra drag, eftersom det är sättet att säkerställa att onlinevaruhus som Coolblue och Bol.com inte längre har en fördel genom att kunna leverera allt från sitt lager i Nederländerna. Båda butikerna har fortfarande den hastigheten, men Amazon kan fortfarande leverera mycket snabbt till vårt land från Tyskland.

Nackdelar

Även om en sådan prenumeration är mycket användbar har den också nackdelar. En av de största nackdelarna med Prime är att fraktkostnaderna på 0 euro garanterar att du beställer tidigare. Det är positivt för Amazon och användbart för dig, men inte så hållbart. Du kan till och med få en tennersak levererad gratis. En annan nackdel med Prime i Nederländerna är att du inte kan använda Prime Music, till exempel, som American Prime-abonnenter får gratis. Den tjänsten är (ännu) inte live i Nederländerna, vilket gör den otillgänglig.

En annan nackdel med lokalisering är att när du som holländsk Prime-användare handlar i butiken som är öppen för nederländska talare så märker du att mycket är dåligt översatta eller är tyska. Det beror på att den holländska Amazonas är en slags översatt version av den tyska Amazonas, som också levereras från. Ibland tar det ett tag att kämpa med en produktbeskrivning.

Det finns mycket att komma ut från Amazon Prime, så det är inte förvånande att det finns mer än 100 miljoner abonnenter över hela världen. Prime har funnits i andra delar av världen sedan 2005. Vad du kan förvänta dig av tjänsten beror mycket på din plats. Till exempel har Londonbor gratis leverans från Amazons restaurangleveransservice när de beställer för över £ 15. Och i Amerika har du gratis leverans på en dag på mer än 10 miljoner produkter. För många holländare är Prime, precis som Amazon på (halv) nederländska, fortfarande ganska nytt. Oavsett om du tycker att prenumerationen är värt att upptäcka beror det främst på ditt shoppingbeteende på Amazon och i vilken utsträckning du vill se den exklusiva serien och filmerna på Amazon Prime Video.