De 15 bästa strömningsapparna för Android och iOS

Vi känner alla de välkända streamingtjänsterna som Netflix, Disney + och Apple TV +, men det finns faktiskt många fler appar som det är möjligt att strömma filmer och serier med. Många av dessa appar stöder Chromecast och AirPlay för att helt enkelt visa bilder på en TV. Dessa är de bästa streamingapparna för Android och iOS.

Fler applistor? Kolla även in computertotaal.nl/apps. Där listar vi de bästa Android- och iOS-apparna åt dig varje månad.

Chromecast och AirPlay

Många appar i den här artikeln är lämpliga för "casting" via Chromecast och AirPlay. På så sätt kan du helt enkelt visa bilder på en TV eller skicka musik till dina högtalare. Chromecast är en teknik från Google med samma HDMI-dongel som du kan ansluta direkt till din TV. Du försörjer dongeln med ström via en USB-laddare eller en USB-port på din TV. AirPlay ger dig ungefär samma alternativ. Du kan använda en Apple TV för att visa bilder på en TV.

1 TV-serie

Black Mirror, The Crown, Stranger Things: det finns så många nya serier att titta på via TV, DVD och de välkända streamingtjänsterna, att du nästan behöver en app för att hålla reda på vad du har sett ... och TV-serier kan göra just det. en av de bästa. Appen hämtar information om serier från TheTVDB.com, en öppen databas för TV-fans. Med appen kan du enkelt hålla reda på dina egna favoritserier och du kan se trailers och se när nästa avsnitt blir tillgängligt. Lyckligtvis förblir spoilers gömda!

Android (gratis)

2 KPN interaktiv TV

KPNs iTV Online-app fick nyligen en uppdatering och detta nya namn. Du kan titta på traditionella TV-kanaler med den via Android, iPhone och (snart) iPad. Sedan uppdateringen kan du titta på ännu fler kanaler utomhus, inklusive Fox Sports-sändningar. Njut av på vägen eller titta på fotboll med vänner. Inte alla förändringar är positiva: gränssnittet är mer komplicerat; du behöver fler åtgärder för att återgå till TV-guiden från en TV-sändning, till exempel.

iOS, Android (gratis)

3 Ziggo GO

Om du har ett TV-abonnemang hos Ziggo kan du använda den här nya appen (som ersätter Horizon Go) för att titta på TV på din smartphone och surfplatta. Den viktigaste funktionen är att du kan titta på upp till tusen kanaler live, med många kanaler i HD-kvalitet. Det finns också en programguide där du kan titta på program upp till en vecka efter sändningen tack vare Replay TV. Du kan titta utomhus via 3G / 4G eller WiFi. Casting via Airplay eller Google Chromecast är inbyggt men fungerar tyvärr bara för live-TV, inte Replay TV.

iOS, Android (gratis)

4 Plex

Vi älskar Plex. Naturligtvis måste du göra något som att installera programvaran Plex Media Server på en PC eller server. Men då kan du njuta av filmer, serier, musik och foton som lagras på en nas, till exempel var som helst i huset. Uppspelning kan göras med en smartphone eller surfplatta, och de flesta smarta TV-apparater har också en Plex-app. Du kan casta till TV: n via din mobil via Airplay eller Chromecast. De som är lite praktiska kan också titta på strömmarna på språng, till exempel på tåget.

iOS, Android (gratis)

6 Veronica Superguide

Som en modern TV-tittare vill du särskilt se erbjudandet på begäran klart ordnat, och det är möjligt med Veronica Superguide. Förutom den vanliga TV-guiden visar den här appen också utbudet av Netflix, Pathé Thuis, iTiunes, Videoland, NLziet och Uitzending Gemist. Appen tar hänsyn till dina preferenser, till exempel de on-demand-källor du vill spåra. Vill du snabbt hitta var du kan titta på en viss film eller serie? Du kan söka efter en stor databas (mer än 40 000 titlar).

iOS, Android (gratis)

7 Upflix

Kämpar du för att hitta juvelerna från det enorma utbudet av Netflix? Upflix kan vara till stor hjälp. Du kan med en överblick se vilka serier och filmer som nyligen har lagts till Netflix, eventuellt ordnade efter kategori. Du kan också se tittarnas betyg på bland annat IMDb och Rotten Tomatoes. Dessutom ger appen en översikt över de senaste Netflix- och filmnyheterna via olika mediekällor.

iOS, Android (gratis)