På det här sättet kan du titta på filmer och serier på Netflix gratis

Netflix är fortfarande en av de dyraste streamingtjänsterna du för närvarande kan välja mellan. Ett abonnemang kan enkelt kosta 11 till 14 euro per månad. Inte alla är villiga att göra det. Netflix möter dessa tittare genom att göra några filmer och serier tillgängliga gratis.

Genom att klicka på den här länken kommer du till en speciell Netflix-sida, där ett begränsat antal gratis filmer och serier finns i Netflix Originals sortiment. Till exempel kan du för närvarande se de populära filmerna The Two Popes, Bird Box och Murder Mystery utan att behöva ha ett betalt abonnemang. Du behöver inte ens skapa ett konto.

Ett avsnitt per serie

Serier finns också i sortimentet, inklusive Stranger Things, Grace och Frankie, When They See Us, Our Planet och Elite. Men innan du hoppar i luften: du kan bara titta på det första avsnittet av den första säsongen. Om du vill se resten av en serie måste du fortfarande ta ut en betald prenumeration. Netflix har lovat att uppdatera det kostnadsfria erbjudandet då och då, så du har alltid något att titta på. Hur ofta streamingtjänsten kommer att göra detta är okänt.

Den så kallade Watch Free-sidan på Netflix kan endast besökas på en PC, bärbar dator och en Android-surfplatta eller smartphone.

Du kan till och med titta på gratis filmer och serier på din smart-TV, men det är lite besvärligt. Du måste då gå till webbläsaren på din TV och ange länken www.netflix.com/en/watch-free i aktivitetsfältet.

Tyvärr är det inte möjligt att komma åt sidan på en iPhone eller iPad. Det är oklart vad som ligger bakom detta. Watch Free-sidan fungerar inte heller i din webbläsares inkognitoläge. Tjänsten kommer då att ge ett felmeddelande när du spelar upp videor.

Tidigare kunde du också starta en gratis testperiod på en vecka, men streamingtjänsten har nyligen slutat erbjuda detta.

Alternativ

Om du snabbt tar slut på Netflix gratis erbjudande kan du också överväga andra streamingtjänster. Numera finns det många alternativ: från KPN Interactive TV till Upflix och Vevo. Du kan också streama gratis filmer via Plex, en streamingtjänst som liknar Netflix.