På det här sättet kan du fortfarande ta den amerikanska Netflix till Nederländerna

Även om utbudet av Netflix i Nederländerna nu är mycket omfattande händer det ofta att du bara kan se vissa filmer och serier på den amerikanska versionen av Netflix. Mycket irriterande, men det finns sätt att fortfarande titta på dessa filmer och serier i Nederländerna.

För ett tag sedan tillkännagavs att Netflix aktivt kommer att vidta åtgärder mot användningen av tricks för att se det amerikanska Netflix-erbjudandet i Nederländerna. Detta kan till exempel göras via en VPN-anslutning eller med hjälp av proxyservrar, oavsett om det är ett webbläsarinsticksprogram. Med dessa tips kan du (för tillfället) fortfarande se det amerikanska erbjudandet.

Läs också: Vad är den bästa videostreamingtjänsten?

USA-konto

I teorin kan du enkelt komma åt det amerikanska erbjudandet om Netflix genom att skapa ett amerikanskt konto. I praktiken visar det sig dock vara ganska svårt, eftersom du behöver ett amerikanskt kreditkort och en amerikansk adress. Du bör också hitta en proxysida som omdirigerar din internettrafik genom USA när du registrerar dig. Kanske ett bra alternativ om du har vänner eller bekanta i USA.

Hej

I praktiken visar sig webbläsartillägget Hola vara mycket enklare. Denna förlängning för gör hela det amerikanska sortimentet tillgängligt i ett slag. Även om du redan har skapat ett (nederländskt) konto. Skulle du fortfarande vilja se den holländska kabaretshowen? Sedan stänger du tillfälligt av Hola. Du kan också växla till till exempel belgiskt eller brittiskt innehåll. Du är dock begränsad till att spela i datorns webbläsare med den här metoden. Observera också att nederländska undertexter inte längre finns i den amerikanska miljön.

Hola och liknande plugin-program kan mycket väl bli det första offret för Netflix reglering. Liknande tjänster har redan tagits om innan. För tillfället fungerar tillägget fortfarande bra, så dra nytta av det - så länge du kan.

Solen stiger upp för ingenting

Det finns ofta en fast regel på internet: om något är gratis är du produkten. Den draken gäller verkligen också VPN-tjänster och IP-tillägg. Hola har inte tagits bort från kritik heller: för några år sedan blev det känt att IP-adresser kan användas för att skapa botnät och andra olagliga metoder. Håll dig kritisk och välj andra alternativ om du inte litar på det.

Om du vill spela det säkert kan det vara bra att använda en VPN-anslutning som du kan lita på för några euro per månad. Under 2019 genomförde vi ett omfattande test av VPN-tjänster, där vi utvärderade tio verktyg för användarvänlighet, anonymitet, hastighet och mer. Det förklarar också vad du bör vara uppmärksam på när du köper en VPN. Du hittar artikeln här.

Justera DNS

Det amerikanska erbjudandet kan också kallas på andra enheter. Ett krav är att du kan ställa in dessa statiskt i nätverksinställningarna och ange DNS-servrarna manuellt. Detta är till exempel möjligt på Android, iOS, PlayStation och Google TV. På den här webbplatsen kan du se hur du konfigurerar den här och vilken DNS-adress du ska ange och hur du manuellt justerar inställningarna. Observera att Netflix också aktivt motverkar detta. Då och då bör du därför byta DNS-adress eller starta om appen om du börjar se dessa fel.