Beslutsstöd: De 10 bästa smartklockorna idag (december 2020)

Planerar du att köpa en smartwatch? Du kan ha tvivel mellan Apple Watch och Samsung Galaxy Watch, men vilken bör du ha? Och så finns det alla de andra märkena som också gör smarta klockor. Val, val. Dags att göra det enklare med detta beslutsstöd, som innehåller de 10 bästa smartklockorna för tillfället, tips för ditt köp och svar på alla dina frågor!

Topp 10 bästa smartklockor
 • Apple 4 Watch Series 6
 • 2. Samsung Galaxy Watch Active 2
 • 3. Samsung Galaxy Watch
 • 4. Apple Watch Series 4
 • 5. Garmin Vivoactive
 • 6. Fitbit ikonisk
 • 7. Garmin Fenix ​​6 Pro Safir
 • 8. TicWatch E2
 • 9. Fossil Q Explorist
 • 10. Huawei Watch GT
Tips för din smartwatch
 • äpple klocka
 • Fitbit
 • Samsung
 • Smartwatch för barn
Vanliga frågor
 • Fungerar Apple Watch bara med en iPhone?
 • Hur bra är GPS på din smartwatch?
 • Vilka är de bästa apparna för din smartwatch?
 • Hur kan du betala med din smartwatch?
 • Hur länge räcker batteriet?
 • Hur laddar du en smartwatch?
 • Är smarta klockor säkra?
 • Kan du byta remmar?

Topp 10 smartklockor (december 2020)

1. Apple Watch Series 6

Den bästa smartwatchen 9 Betyg 90

+ Vacker skärm

+ Supersnabbt

+ Mycket komplett

- Sårbar skärm vid fall

Den 6: e generationens Apple Watch är den bästa smarta klockan. Integrationen med iOS gör detta till en mycket intuitiv enhet. Den tydliga skärmen i Series 6 är alltid på och den smarta klockan har också en pulsoximeter som mäter din syrenivå. Laddningen har förbättrats mycket jämfört med sina föregångare. Läs vår fullständiga Apple Watch-serie 6 recension.

2. Samsung Galaxy Watch Active 2

Valuta för pengarna 9 Betyg 90

+ Användarvänlig

+ Integrerad GPS och WiFi

+ Snygg design

- Ingen betalningsfunktion

Samsung Galaxy Watch Active 2 är en utmärkt smartklocka för sitt pris. Det är en snygg klocka med ett minimalistiskt hölje. Tack vare det breda utbudet av fitness- och hälsoapplikationer är Active 2 extremt lämplig för idrottare. Dessutom finns det många användbara appar för den här enheten. Inklusive en navigationsapp.

3. Samsung Galaxy Watch

Den vackraste av gänget 9 Betyg 90

+ Design

+ Smart kontroll

+ Funktionalitet

- Pris

Galaxy Watch är kanske den vackraste smartklockan som finns tillgänglig. Fästet ser inte bara bra ut, det är också mycket praktiskt för att bläddra genom menyer och appar. Det förhindrar också feta fingrar och fläckar på pekskärmen. Samsung arbetar också hårt på appar för Galaxy Watch. Från NOS till Buienradar och Thuisbezorgd: Galaxy Watch finns hemma på alla marknader.

4. Apple Watch Series 4

Prisvärd variant 7 Poäng 70

+ WatchOS 7

+ Fallavkänning

+ Snabbt

- Pris

Den fjärde generationen av Apple Watch är ett utmärkt val för dem som för närvarande tycker att Apple Watch-serien 6 är för dyr. Även om Apple Watches traditionellt har varit ganska dyra, är Apples smartklocka nästan perfekt med den här fjärde upplagan och inte längre en nördig pryl. Det faktum att serien 4 kan skapa ett EKG (hjärtfilm) och att den har en "falldetektor" (som den kan ringa räddningstjänsten i händelse av en olycka) gör den till en speciell enhet. Läs vår recension här.

5. Garmin Vivoactive 4

För fanatiker 8 Betyg 80

+ Lätt att använda

+ Solid och mycket komplett version

- Syremätaren i blodet förbrukar mycket energi

- Skärmen är bleknad

Garmin är ett populärt varumärke bland många fanatiska idrottare. Garmin smartwatch är inte så mycket för appar och andra funktioner, utan för att noggrant hålla reda på alla aktiviteter - från långa cykelleder till antalet trappor du klättrar på en dag. En stegräknare, pulsmätare, GPS; Garmin Vivoactive 4 har allt ombord för att exakt registrera dina aktiviteter. Läs vår fullständiga recension här.

6. Fitbit Ionic

Fitness tracker med smartwatch har 8 Poäng 80

+ Sensorer

+ Fantastisk app

- Ingen Google Fit / Apple Health

- Dyrt för dess funktionalitet

Vi hade visst ett tag att Fitbit kunde skapa bra fitnessspårare. Och delvis på grund av expertis från Pebble är de flesta smartwatch-funktionerna i denna Ionic också ganska framgångsrika. Menystrukturen kunde ha varit mer meningsfull om knapparna på sidan helt enkelt hade utelämnats, och det skulle också ha gynnat utseendet. Åsikterna är delade om designen, men Ionic ser verkligen snygg och enkel ut. Läs vår recension här .

7. Garmin Fēnix 6 Pro Safir

För äventyraren 8 Betyg 80

+ Mycket lång batteritid

+ Lämplig för nästan alla sporter

- Tungt

- Stor

Detta är en mycket robust smartwatch. Fenix ​​6 Pro Sapphire har en vattentålighet på upp till 10 ATM och en skärm som är skyddad av safirglas. Detta håller också den smarta klockan på plats. Den stora storleken gör klockan lite tung och passar därför inte för alla. Denna Garmin har en hel tvättlista med funktioner inklusive visning av golfbanor och pistkartor. Dessutom håller batteriet mycket länge.

8. TicWatch E2

Billigt och mångsidigt 7 Betyg 70

+ Pris

+ Batteriets livslängd

- Billig design

- Ingen NFC

TicWatch E2 är ett mycket bra smartur för sitt pris. Tack vare WearOS och de nödvändiga sportapparna är den här modellen på många fronter som inte är sämre än den dyrare konkurrensen. Med den här smartklockan kan du mäta din hjärtfrekvens och hålla koll på dina sportprestanda. För den riktiga hårdvarufreaken kan den här modellen vara lite kort när det gäller prestanda och utseende. Men det låga priset och mångsidigheten gör detta till en utmärkt enhet.

9. Fossil Q Explorist

Precis som en riktig klocka 7 Poäng 70

+ Design

+ Batteriets livslängd

- Ingen pulsmätare

- Ingen GPS

Q Explorist körs på Googles Wear OS och har de funktioner ombord som du kan förvänta dig av en smartwatch. Till exempel kan meddelanden om inkommande e-postmeddelanden och påminnelser om kalendermöten kanaliseras till gadgeten på din handled. I gymmet spåras steg, avstånd och förbrända kalorier. De saknar en hjärtrytmsensor eller GPS. Driften är enkel och intuitiv. Menyer kan navigeras genom att knacka och svepa eller genom att vrida kronan på sidan.

10. Huawei Watch GT

Klokkie med lång andning 6 Poäng 60

+ Design

+ Batteriets livslängd

- Få appar

- Inte så smart

Huawei kämpade för att sälja smartklockor med Wear OS, varför de har utvecklat sin egen plattform som klockan går på. Något mindre funktionell men mycket effektivare. Huawei Watch GT fungerar därför med batteriladdning i mer än en vecka. Det vill säga om du inte använder pulsmätaren och GPS. När du bestämmer dig för att bli aktiv är det naturligtvis nödvändigt att sätta på det.

Tips för din smartwatch

Även om du bara bär en smartklocka som en klocka, berättar dessa handledsassistenter förstås mycket mer än bara aktuell tid och datum. I kombination med din smartphone kan en smartwatch visa meddelanden, visa hälsodata eller till och med göra kontaktlösa betalningar.

En smartwatch är faktiskt en förlängning av din smartphone. Förutom att visa tiden kan du använda den för att kontrollera meddelanden, till exempel din kalender och WhatsApp-meddelanden. Du kan till och med svara direkt via taligenkänning eller förprogrammerade svar. Dessutom, tack vare taligenkänning, kan du också använda röstassistenter som Google Assistant och Siri.

En smartwatch är också användbar som hälsocoach. Tack vare en inbyggd stegräknare och (möjligen) en pulsmätare kan du noggrant kontrollera hur (ofta) du rör dig och vilken påverkan det har. Dessutom har många smartklockor inbyggd GPS så att du kan kartlägga din rutt korrekt.

Du kan också använda denna GPS för att navigera med Google Maps, för du har naturligtvis också en appbutik där du kan ladda ner alla typer av användbara appar - från flygbolag till parkering, 9292 och inköpslistor.

äpple klocka

Den mest kända smartwatchen är Apple. De flesta smartklockor försöker se ut som en vanlig klocka med sin runda form. Apple Watch försöker inte det och är ett fyrkantigt block på din handled, men med ett klockliknande kopplingsblock.

Sex generationer av Apple Watch har nu släppts. Apple Watch har nu blivit mycket igenkännlig. Apple själv har insett att hälsa är den viktigaste delen av en smartwatch och har därför gjort Apple Watch enormt avancerad.

Pulsmätaren kan göra hjärtfilmer och falldetektering ringer automatiskt in räddare när du faller och står stilla. Denna funktion är inte lätt att vilseleda. Apple Watch från 2020 innehåller en sensor som mäter syrehalten i ditt blod.

Fitbit

De som prioriterar den sportiga karaktären kan också välja en Fitbit-smartklocka. Även om Fitbit är känt för sina sportiga armband gör företaget också smartklockor som liknar Apple Watch.

En Fitbit smartwatch är en riktig sportscoach på din handled som hjälper dig att röra dig mer och få ut mer av dina övningar. Naturligtvis finns det en pulsmätare, du kan spela in dina rutter med GPS och du kan se vad du bränner och tar in.

Fitbit Pay har funnits i Nederländerna under en längre tid. På så sätt kan du få en flaska dryck under din löptur, utan att du nödvändigtvis behöver din plånbok.

Naturligtvis har den inbyggda Google Assistant fått en framträdande plats, så att du knappast behöver röra skärmen, och Play Store finns för ytterligare appar.

Samsung

Smaker skiljer sig naturligtvis, men för oss är de vackraste smartklockorna från Samsungs stall - först under namnet Samsung Gear, numera kallas smartklockorna Galaxy Watch.

Smartklockorna är inte bara utrustade med en vacker pekskärm, ringen runt skärmen fungerar också extremt smart. Du kan använda Galaxy Watch genom att vrida på ringen, men det kan också göras via pekskärmen.

Samsung har sina smartklockor packade med funktionalitet: från sport till driftmedia och en applikationsbutik som är så rik som möjligt. Samsung vill också göra möjligheterna med sin smartwatch tillgängliga för alla. Det spelar ingen roll om du har en iPhone, Samsung Galaxy-enhet eller en annan smartphone, Galaxy Watch klarar det!

Smartwatch för barn

De flesta smartklockor är avsedda för träning och hälsa, för att hålla koll på din kalender, resor och så vidare. Men det finns också smartklockor speciellt för barn, även om de faktiskt är intressanta för föräldrar; När allt kommer omkring låter den inbyggda GPS-enheten dig se exakt var smartklockan (och därmed barnet) finns.

Det finns också ofta en SOS-knapp som barnen kan använda i en nödsituation och det är möjligt att starta meddelanden och röstsamtal med klockan. Praktiskt, medan ditt barn kan göra ett stänk i skolan.

Vanliga frågor

Fungerar Apple Watch bara med en iPhone?

Även om en Apple Watch nu fungerar bra utan en smartphone på sin sida, fungerar länken bara med en iPhone.

Hur bra är GPS på din smartwatch?

Du använder främst GPS på din smartphone för att navigera, till exempel med Google Maps. Vad GPS är särskilt lämpligt för är dock ruttregistrering. Om du ofta tränar ute ger det värdefull information om du använder ditt GPS-chip för att registrera vilken rutt du går, hur lång tid det tog dig och vilka hastigheter du uppnått.

Vilka är de bästa apparna för din smartwatch?

Utbudet av appar för din smartwatch är inte lika omfattande och varierande som för din smartphone. Ändå finns det fler och mer intressanta appar, till exempel 9292OV-appen, som visar vilken tid du kommer fram och när du behöver överföra. KLM-appen ser till att du har din flygbiljett på din klockskärm, Parkmobile-appen är perfekt för parkeringsbetalningar, Appie-appen har en inköpslista och idrottaren kan ha kul med Google Fit.

Hur kan du betala med din smartwatch?

Du länkar ditt bankkort till din smartwatch, varefter du bara behöver hålla det mot betalterminalen, som du gör med kontaktlös betalning med ditt betalkort. I vissa fall måste du fortfarande ange pinkoden på din klocka.

Hur länge räcker batteriet?

Det beror på flera faktorer. Naturligtvis hur ofta du använder det, men också vad smartklockan kan göra. Om du använder stegräknaren, GPS och pulsmätaren kontinuerligt, med några smartklockor är batteriet redan tomt efter en dag (i genomsnitt tar en smartklocka ungefär tre dagar).

Hur laddar du en smartwatch?

Du laddar en smartklocka genom att placera den på en basstation (vanligtvis magnetisk) eller genom att sätta en slags nypliknande kontakt på den. Den laddas sedan via stift eller trådlöst (via induktion).

Är smarta klockor säkra?

Precis som med smartphones behöver du inte oroa dig för skadlig kod, till exempel med smartklockor. Det finns dock många oro för barns smarta klockor, särskilt med mindre kända märken. Dessa överför ofta information utan säkerhet så att den kan läsas av andra, eller så samlas data in för tvivelaktiga ändamål, till exempel försäljning till annonsörer.

Kan du byta remmar?

Du kan byta remmar med nästan alla smartklockor. I vissa fall kan du även använda ett vanligt klockarmband. De flesta smartklockor har dock sina egna remmar.