Förbättra hastigheten på din gamla iPad

Har du en gammal iPad som du inte använder längre eftersom den har blivit mycket långsam? Synd! Du kan göra din iPad snabbare med tips och tricks i den här artikeln.

Medan du inte borde förvänta dig mirakel - en långsam iPad blir inte plötsligt blixtsnabb - är det möjligt att uppnå några hastighetsvinster. Det är dock svårt att göra denna hastighetsskillnad mätbar. Vi har listat ett antal tips. Inställningarna kan vara något annorlunda för varje iOS / iPadOS-version.

Uppdatera i bakgrunden

Ett ofta nämnt tips är att stänga appar i multitaskfältet. Det här är nonsens. Appar är "frysta" i bakgrunden, de förbrukar inte systemresurser. Det är annorlunda när dessa appar laddar ner information i bakgrunden. Du kan föreställa dig att när trettio appar ständigt begär ny information, har detta en inverkan på hastigheten på din iPad. Du stänger av detta via Inställningar / Allmänt / Uppdatera appar i bakgrunden . Du kan välja om du vill inaktivera uppdateringen helt eller endast med vissa appar. Vi skulle göra det senare eftersom de appar du använder ofta fortfarande är redo för dig när du öppnar dem. Det måste naturligtvis förbli användarvänligt.

Lagringskapacitet

Är din iPad full med appar, videor och musik? Då kan det löna sig att städa upp lite. Detta är dock bara användbart om det till exempel finns mindre än 1 GB ledigt utrymme på din iPad. Om du har några GB kvar är det inte nödvändigt att radera saker.

Webbläsarcache

Ett mått som inte påverkar den totala hastigheten på din iPad, men som påverkar Safari-hastigheten, är att tömma webbläsarens cache. Ironiskt nog är cache egentligen tänkt att göra internetupplevelsen snabbare, men det gäller bara de webbplatser du besöker oftare. En full cache kan faktiskt sakta ner surfningen. Du gör detta i Inställningar / Safari / Rensa cookies och data . (eller Rensa historik och webbplatsdata )

Meddelanden

Jättekul, alla de appar som kan skicka meddelanden till dig när det finns något att rapportera, men för hur många appar är det verkligen nödvändigt. Och det medan det förbrukar en hel del systemresurser. Du stänger av aviseringar i Inställningar / Aviseringscenter . I iOS / iPadOS-versioner kan denna rubrik kallas Meddelanden . Under rubriken Ingår eller Meddelandestil kan du ange från vilka appar du inte längre behöver ta emot aviseringar.

Hur mycket gör det verkligen en skillnad?

Tyvärr förvandlar du inte bara en långsam iPad till ett hastighetsdjur, det är bättre att byta till en nyare modell. Men din iPad kan verkligen bli lite snabbare. De tidigare tipsen är skrivna från våra egna erfarenheter. Vår iPad Air känns verkligen snabbare när vi utför de ovan nämnda åtgärderna.

Men kan vi underbygga detta påstående? Vi laddade vår iPad Air till randen med innehåll och körde sedan Geekbench-riktmärkeverktyget. Efter att ha utfört alla "växelåtgärder" från den här artikeln indikerar Geekbench inga signifikanta skillnader. IPad fungerar lite bättre, men de flesta resultat faller inom felmarginalen för ett sådant riktmärke. Så bevis? Nej, inte det. Men ovanstående mäter teoretiskt och ger känslan av en snabbare surfplatta. Och det senare är det viktigaste.

Ett andra liv

Ger inte tipsen i den här artikeln önskad effekt och har din iPad inte blivit märkbart snabbare? Kasta inte din surfplatta trots allt. I många fall kan du ge din iPad ett nytt liv utan att bli irriterad av den långsamma enheten. Du kan till exempel använda en gammal surfplatta som en andra skärm eller som en fjärrkontroll, så det är inte så uppenbart att din iPad är lite långsammare. Du kan också förvandla din surfplatta till en väckarklocka eller en fotoram på ett ögonblick.