Du kan spela dessa spel på distans med dina vänner

COVID-19-viruset är frodigt i Nederländerna och det är viktigt att vi alla håller oss inomhus så mycket som möjligt för att förhindra ytterligare spridning. Allt som sitter inne kan bli ganska tråkigt efter ett tag. Speciellt när du måste sakna vänner och familj som du normalt ser varje vecka eller kanske till och med dagligen. Det är därför vi har listat ett antal multiplayer-spel som du kan spela med dina vänner på distans.

Husfest

I Houseparty kan du bjuda in vänner via ditt telefonnummer, Facebook-konto eller via en länk som du delar. I appen kan du se och prata med varandra medan du spelar spel mot varandra. Du kan eller inte kan göra detta i ett stängt rum. Att inte låsa rummet betyder att främlingar kan gå med i ditt spel. Du stänger rummet med låsikonen längst ner i mitten. I Houseparty kan du välja mellan fyra olika spel: Heads Up!, Trivia, Chips och Guac och Quick Draw!. Så du får en fin blandning av "vem är det", trivialt och tips.

Psych!

Psych! Är ett spel av Ellen Degeneres, den populära amerikanska TV-värden. Tyvärr kan du inte använda den här appen på distans, men det här är ett bra alternativ för familjer och rumskamrater. I det här spelet kommer du med bisarra svar på triviafrågor. Dina vänner måste sedan gissa vilken som är rätt svar. Du kan välja mellan olika typer av spel, av vilka du måste betala för.

Onda äpplen

Evil Apples är online motsvarigheten till Cards Against Humanity. Evil Apple erbjuder 4 olika spellägen. Du kan välja mellan Classic, Bizarro, Survivor eller Random. Du spelar alla spel med minst 3 deltagare. Den som ställer frågan kan välja det roligaste svaret, precis som med Cards Against Humanity. I själva spelet kan du också köpa separata kortlekar med ett specifikt tema som bokmaskar, hundar eller dinosaurier.

Rita något

Detta är naturligtvis en smarttelefonklassiker. Med Draw Something spelar du 1 mot 1 genom att alltid rita ett specifikt ämne eller objekt. Det kommer att finnas få sanna Picassos, så dina ritningar är inte bara ett utlopp för din kreativitet utan också en underhållningskälla för din motståndare. Med varje korrekt ritning får du mynt som du kan köpa nytt ritmaterial med.

Wordfeud

Detta är naturligtvis också en klassiker. Wordfeud är egentligen bara scrabble online. Så för de riktiga ordartisterna är detta ett trevligt alternativ. Du kan spela 1 mot 1 och samtidigt spela flera spel med olika vänner. Du kan också spela mot valfri motståndare. Någon börjar stava ett ord i Wordfeud. Baserat på det skapar du ett nytt ord själv. Du kan placera den horisontellt och vertikalt. Ju mer komplicerat ordet är, desto fler poäng får du.

Quizup

Quizup är ett trivia-spel som du först måste ange några intressanta områden för. Dessa kan variera från logotyper till Disney-filmer och från Harry Potter till historiefrågor. Du kan kryssa för nästan alla ämnen som intresserar dig. Då kan du spela mot vänner eller mot främlingar. Du får poäng för varje korrekt besvarad fråga. Vinnaren tjänar alla möjliga fina extrafunktioner för sitt quizmonster.

Battle Racing Stars

Battle Racing Stars är ett racingspel som du kan spela med dina vänner. När du är klar med självstudien kan du börja bjuda in vänner. Det finns olika typer av lopp du kan göra och med varje vinst låser du upp fler karaktärer och poäng. Med det kan du så småningom uppgradera dina karaktärer, med vilka du kan köpa bättre vapen. De riktiga döden kommer därför att ha skapat en välbalanserad karaktär på nolltid med vilken de slår alla varje lopp.