Blockera e-postmeddelanden i Gmail, Outlook och iOS

Ingen väntar på skräppost. Numera kan postprogram enkelt bli av med oönskade mejl, men du kan inte undgå det faktum att då och då kommer en annan igenom. Lyckligtvis finns det några extra steg du kan ta för att blockera e-post. Vi ger några tips för Gmail, Outlook och iOS Mail-appen.

Tips 01 Gmail

I onlineversionen av Gmail kan du blockera specifika avsändare direkt genom att högerklicka på skräppost och välja Blockera [namn] . Från och med nu kommer alla e-postmeddelanden från den här avsändaren att hamna i skräppost , så du kan se dem om du vill.

Vill du inte se e-post från en viss avsändare, inklusive skräppost? Klicka sedan på den nedåtpekande pilen bredvid Svara- knappen längst upp till höger i e-postmeddelandet och välj Filtrera meddelanden så här . En popup dyker upp, där du måste välja Skapa filter med den här sökningen längst ned till höger och sedan välja Hoppa över inkorg (Arkiv) . E-postmeddelandet finns fortfarande, men du kommer inte bara stöta på det.

Om du verkligen vill sluta ta emot e-post från någon alls väljer du alternativet Ta bort i popup-fönstret från föregående steg istället för Hoppa över inkorg (arkiv) . E-postmeddelandet kommer sedan omedelbart att kasseras och raderas automatiskt permanent efter 30 dagar.

Om du tillfälligt inte vill ta emot e-post från en viss avsändare kan du ignorera en konversation genom att högerklicka på ett e-postmeddelande och sedan klicka på Ignorera. Svaren på det e-postmeddelandet skickas inte längre till din inkorg, men du kan radera konversationen. sök om du vill hitta den.

Tips 02 Outlook

På onlineversionen av Outlook kan du skapa en regel som säkerställer att e-postmeddelanden från en viss avsändare hamnar direkt i borttagna objekt istället för din inkorg.

Välj ett meddelande från avsändaren som du vill blockera och klicka på knappen Åtgärder längst upp till höger i meddelandet. Välj Skapa regel . Standardregeln är att omedelbart ta bort alla meddelanden från avsändaren. Så du behöver inte göra något annat.

Tips 04 Android och Windows

I vissa fall är det möjligt att blockera avsändare i e-postappen för Android. Detta beror på vilken telefonmodell du har. Instruktionerna för detta kan därför skilja sig från tillverkare till modell. Du kan dock också gå till webbplatsen för din e-postklient och skapa en regel där som säkerställer att meddelanden från en viss avsändare inte längre hamnar i din inkorg.

Appen för Windows 10 och den för Windows Phone erbjuder för närvarande inte möjligheten att blockera avsändare direkt från appen. För detta måste du gå till Outlook-webbplatsen och skapa en regel. Detta överförs sedan till appen så att du från och med nu inte längre får e-postmeddelanden från denna avsändare via appen.

Tips 04 iOS

Du kan bara blockera e-postmeddelanden i iOS Mail-appen när du använder iCloud. För att göra detta, navigera till www.icloud.com och klicka på Mail . Klicka på kugghjulsikonen längst ner till vänster och välj Lägg till en regel . Vid If-meddelandet, välj alternativet från och ange e-postadressen du vill blockera. Klicka sedan på rullgardinsmenyn vid sedan och välj Flytta till papperskorgen . Från och med nu flyttas alla e-postmeddelanden från avsändaren automatiskt till papperskorgen.

Rapportera skräppost

Om du fortsätter att ta emot oönskade e-postmeddelanden från en viss avsändare kan du också rapportera sådan skräppost. Du kan göra det här atspamklacht.nl. Nederländska myndigheten för konsumenter och marknader samlar in klagomål om skräppost på denna webbplats. Om det finns många rapporter vidtas stränga åtgärder ofta. Nätfiskemeddelanden där avsändaren försöker stjäla dina personuppgifter kan inte hanteras av den nederländska myndigheten för konsumenter och marknader.