11 tips för Android på din dator med BlueStacks

Vill du använda en app eller spela ett spel, men inte vill köpa en Android-smartphone eller surfplatta? Med BlueStacks 2 har du ett virtuellt Android-system på din dator. Du behöver inte en separat virtualiseringsprogramvara och programmet installeras inom några minuter.

Tips 01: BlueStacks

Via virtualiseringsprogramvara är det möjligt att köra andra operativsystem på din dator. En välkänd applikation är till exempel att köra ett andra operativsystem som Linux via ett program som VirtualBox. Men även om du fortfarande kör Windows 8 och vill se om Windows 10 är rätt för dig kan du installera Windows 10 virtuellt på din Windows 8-dator via virtualiseringsprogramvara. BlueStacks 2 App Player är en två-i-ett-lösning. Både virtualiseringsprogramvaran och en modifierad version av Android erbjuds av BlueStacks. BlueStacks 2 har varit ute i några månader och erbjuder fler alternativ än sin föregångare.

Programmet fokuserar på att köra appar och spel, och det ger dig förslag på vilka appar som ska installeras. De flesta appar fungerar felfritt, men detta har att göra med kraften i ditt värdsystem. Om du har en gammal låda kommer BlueStacks inte att fungera smidigt på den. Den enda nackdelen med programvaran är det ganska aggressiva sättet att övertyga dig att byta till en betald Premium-prenumeration, du kan läsa mer om detta i Premium-avsnittet. BlueStacks 2 finns för både PC och Mac.

Tips 02: Installation

För att installera BlueStacks 2, gå till www.bluestacks.com och välj holländska längst upp till höger . Klicka sedan på Ladda ner BlueStacks och välj Kör när din webbläsare uppmanar dig. På den första skärmen ber BlueStacks att du godkänner villkoren och klickar på Nästa . Klicka på Nästa på följande sidor och lämna kryssrutorna för App Store Access och Applications Communicationsstå. BlueStacks behöver båda dessa komponenter så att du kan installera appar på Android. BlueStacks startas automatiskt och du kommer att presenteras med BlueStacks-skärmen där du kan installera appar och spel. Överst hittar du några knappar för att till exempel justera skärmstorleken på BlueStacks, och genom att klicka på kugghjulet kommer du till inställningarna och andra konfigurationsalternativ. Till vänster hittar du några andra BlueStacks-knappar som vi kommer in på senare.

Tips 03: Konfigurera

Det ser ut som att många appar redan är installerade, men så är inte fallet. Under populära appar hittar du bara några förslag. Börja med att installera din första app. Klicka på fältet Sök i appar och skriv till exempel Instagram . Du hittar nu Instagram-appen under Resultat . Klicka på den och BlueStacks leder dig till en skärm där du måste installera App Store-alternativet. Klicka på Fortsätt längst ned till höger . Eftersom du ska ladda ner en app från Google Play Store måste du ansluta ditt BlueStacks-system till ditt Google-konto.

Klicka på Befintligt om du redan har ett Google-konto eller välj Nytt och följ stegen. Om du valde det första alternativet anger du din kontoinformation och klickar på triangeln längst ner till höger. Klicka på OK för att acceptera Googles och Google Play användarvillkor och sekretesspolicy. Inloggningen kan ibland ta lång tid, i vissa fall kommer BlueStacks att hänga på den här sidan. Om du fortfarande tittar på samma skärm efter två minuter klickar du på Avbryt och anger lösenordet igen. På nästa sida kan du välja att spara säkerhetskopior av dina appar och appinställningar till ditt Google-konto. Om du inte vill få ett nyhetsbrev från Google Play, lämna krysset framförMeddela mig om nyheter och erbjudanden från Google Play bort. Klicka på triangeln för att fortsätta.

Premie

En stor nackdel med BlueStacks är att det bara är gratis att använda med en nyfiken affärsmodell. Så ofta installeras appar på ditt BlueStacks-system i form av annonser. Lyckligtvis kan du ta bort dessa appar. Om du inte vill bry dig om detta måste du uppgradera till en Premium-prenumeration. Detta kostar dig $ 24 per år. Gå till Android-startskärmen och klicka på Alla appar . Klicka på My BlueStacks och välj Upgrade .

Tips 04: Slutför konfigurationen

Nästa steg är att skapa ett BlueStacks-konto, klicka på Fortsätt igen . I de flesta fall använder du bara ett Google-konto i BlueStacks, så klicka på ditt nykonfigurerade Google-konto och klicka på OK . Det tredje steget är att aktivera App Sync. Detta är en tjänst som BlueStacks behöver för att fungera. Klicka på Fortsätt , du kommer till en inloggningssida för Google och här måste du klicka på Nästa igen . Ange ditt Google-lösenord igen och klicka på Logga in . Efter några sekunder kommer du tillbaka till BlueStacks Android-miljö och klicka på Let's goför att slutföra registreringen. Du behöver bara göra denna konfiguration en gång, varefter ditt konto kommer att användas för alla dina nedladdningar.

Tips 05: Installera appen

Instagram-appen (eller en annan app som du väljer) är nu redo för dig. Klicka på Installera för att installera appen på ditt BlueStacks-system. Du kan se vilka delar appen vill komma åt. Klicka på Acceptera för att godkänna. Efter installationen kan du klicka på Öppnaklick. Du kan se att Instagram visas i stående läge som standard och därför ser du stora svarta kanter till vänster och höger. Om en app kan användas i antingen stående eller liggande läge, klicka på ikonen längst upp till vänster. Detta motsvarar rörelsen att växla en surfplatta eller smartphone från stående till liggande läge. Så som om du kör enheten. Om en app normalt svarar på en skakrörelse kan du simulera detta genom att trycka på den andra knappen uppifrån, ikonen under formatändringen.

Tips 06: Navigera

Att navigera i Android-miljön i BlueStacks är något annorlunda än på en riktig smartphone eller surfplatta. Om du vill stänga en app kan du göra det helt enkelt genom att klicka på korset högst upp. Du kan se vilka appar som är öppna genom aktivitetsfältet högst upp, precis som du är van vid från din webbläsare. För att växla till en annan app, klicka på fliken. Genom att klicka på Android- fliken kommer du till huvudskärmen där du ser alla dina installerade appar. Om du gör detta för första gången kan det ta lite längre tid. Appar som du ännu inte har installerat, men som kan vara av intresse för dig, listas också här. För att se vilka applikationer du har installerat och eventuellt ta bort en app, gå till växeln längst upp till höger och navigera tillBluestacks-inställningar / hantera applikationer . Klicka på Ta bort bakom en app för att ta bort den och bekräfta åtgärden med Fortsätt .