Återställ Windows 10 till den gamla Windows-versionen

De tvingade uppgraderingarna till Windows 10 är inte av allas smak. Lyckligtvis finns det ett sätt att återgå till din gamla Windows-version. Så här gör du.

Det är tydligt att Microsoft vill att användare ska uppgradera till Windows 10. Men den senaste flytten av uppgraderingen från valfri uppdatering till rekommenderad uppdatering gick fel för många människor. Till exempel, lite ouppmärksamhet - du kommer ibland att bli tillfrågad om du vill uppgradera - kan innebära att du plötsligt är med Windows 10 på din PC eller laptop. Lyckligtvis är backning ett alternativ om du agerar snabbt. Läs också: Hur man installerar en gratis uppgradering till Windows 10.

Windows 10 är i allmänhet väl mottaget, men det finns också en del kritik. En hel del användare klagar över ett långsammare system. Men konsumentföreningen har också uttryckt oro över den massiva skörden av personuppgifter (för bland annat Cortana) och den ännu djupare integrationen av OneDrive.

Tillbaka till din gamla Windows-version

Om du har installerat uppdateringen över din gamla Windows-installation och du inte gillar Windows 10, oavsett anledning, har Windows 10 bakat in alternativet att gå tillbaka till den gamla Windows-versionen. Du måste ha utfört uppgraderingen för detta. Med en ren installation, där du formaterar din enhet, finns det inget sätt att gå tillbaka.

För att starta denna process måste du dyka in i inställningarna. Gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Återställning . I det här fönstret ser du möjligheten att gå tillbaka till din gamla Windows-version. När du trycker på Kom igång och bekräftar startar du den här processen, vilket tar lite tid. Obs! Alternativet är tillgängligt upp till 31 dagar efter uppgradering till Windows 10.