5 alternativ till Popcorn Time

Popcorn Time är inte längre. Webbplatsen popcorntime.io har varit i luften i några dagar, så du kan inte längre strömma gratis filmer och serier. Eller höger? Vi har listat fem gratis alternativ åt dig.

1. Kodi

Ett av alternativen till Popcorn Time är Kodi. Om du besöker webbplatsen kan du ladda ner Kodi media center (tidigare XMBC) för bland annat Windows, Android och iOS. Efter en kort nedladdning och installation startar programmet och du kan lägga till videokanaler. Dessa finns under tillägg och erbjuder en databas med filmer som du kan strömma.

Kodi erbjuder flera databaser som du kan rita från när du har lagt till dem i ditt mediecenter. Detsamma gäller undertexterna, för vilka en separat tillägg har gjorts. Den största fördelen är att Kodi också kan ses via smartphones och surfplattor.

2. Youtube

YouTube är en outtömlig källa till videor, serier och filmer. Med sökfältet högst upp kan du enkelt och snabbt komma åt de videor du letar efter. Det är åtminstone om den filmen eller serien erbjuds. På grund av de befintliga upphovsrätten händer det regelbundet att produkter tas bort från databasen.

Du måste också leta efter den rätta versionen du vill se; inte alla videor erbjuds med nederländska undertexter eller på originalspråket. Om det är viktigt för dig bör du börja söka med tydliga termer på YouTube.

3. MoviesHD.eu

Till skillnad från Popcorn Time behöver du inte ladda ner något på MoviesHD.eu innan du kan titta på en film. Du skriver bara in webbplatsens namn för att gå till filmdatabasen. Filmkategorierna visas från vänster till höger högst upp på skärmen och om du klickar på en genre kan du se längst ner på sidan hur många sidor som är fyllda med filmer.

Sökmotorn är den viktigaste funktionen för video-on-demand-tjänsten, eftersom erbjudandet på MoviesHD är mycket mindre än på Popcorn Time. En annan begränsning är att det inte finns några undertexter med filmerna och att de senaste filmerna ofta saknas.

Det bästa alternativet till Popcorn Time är Kodi för tillfället.

4. Uitzendinggemist.net

NPO och RTL har en egen separat tjänst där tidigare sända program kan visas. Erbjudandet från båda kombineras på Uitzendinggemist.net. Du kan söka efter kanaler, de mest populära programmen eller namnet på din favoritserie. Allt som har sänts finns på en sida och kan visas. Du kommer sedan att guidas till NPO- eller RTL-sidan där innehållet finns. Uitzendinggemist.net är mer ett tillägg än ett alternativ till Popcorn Time, men inte mindre intressant.

5. Hola

Hola själv är inte en streamingtjänst, men det är ett användbart verktyg om du vill se lite längre än näsan. Med Hola kan du kringgå regionala blockader, vilket innebär att du till exempel kan besöka utländska versioner av Uitzendinggemist.

Lyckligtvis, tack vare Hola-verktyget, är det ganska enkelt att kringgå regionala filter. Surfa till www.hola.org och klicka på Börja använda Hola, det är gratis . Lägg sedan till det föreslagna tillägget i din webbläsare. Hola är lämplig för Internet Explorer, Chrome och Firefox. För Internet Explorer är det nödvändigt att installera ett extra program. I Firefox och Chrome klickar du på lågan längst upp till höger. Välj sedan Mer för att öppna en översikt över utländska streamingtjänster.