Så här kan du ta bort skrivskydd från flash-enheter

Vill du formatera ditt USB-minne eller SD-kort, men det fungerar inte? Detta kan bero på skrivskyddet. I den här artikeln förklarar vi hur du tar bort det skyddet.

Vissa lagringsmedier har en fysisk omkopplare som låter dig aktivera eller inaktivera skrivskydd. Om du inte kan radera filer från en USB-enhet eller SD-kort trots att du har konverterat den här omkopplaren kan du prova följande knep.

Använda registerredigeraren

Öppna Registerredigeraren i Windows genom att klicka på startknappen och skriva regedit . Tryck på Enter för att ladda appen. Navigera sedan till Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control och välj StorageDevicePolicies-tangenten .

Ser du inte StorageDevicePolicies ? Skapa sedan en ny nyckel genom att högerklicka på ett tomt område i kontrollmappen och välja Ny / Nyckel . Namnge nyckeln StorageDevicePolicies . Dubbelklicka på den här nya nyckeln och högerklicka på ett tomt område i den här mappen. Välj nu Nytt / DWORD . Namnge den WriteProtect och ge den värdet 0 . Klicka på OK och stäng Registerredigeraren. Starta om datorn.

Ser du StorageDevicePolicies listade? Dubbelklicka på den och dubbelklicka sedan på WriteProtect . Se till att värdet är inställt på 0 . Klicka på OK och stäng Registerredigeraren. Starta om datorn.

Försök sedan igen att radera innehållet på USB-enheten eller SD-kortet. Funkar fortfarande inte? Fortsätt sedan till nästa steg.

Använda kommandotolken

Anslut din USB-enhet eller SD-kort till din dator och öppna kommandotolken genom att klicka på startknappen och skriva kommandotolken . Klicka på sökresultatet för att ladda appen. Du kan behöva köra appen som administratör. Du kan göra detta genom att högerklicka på det och välja Kör som administratör .

När kommandotolken har laddats måste du ange följande kommandon. Tryck på Enter efter varje kommando .

diskpart

listdisk

välj disk [nummer] (välj det nummer som tillhör den enhet som du vill ta bort skrivskyddet för)

attribut disk klart läsbart

rena

skapa partition primär

format fs = fat32

utgång

Fungerar inte denna lösning också? Då finns det en god chans att något är fel på din USB-enhet eller SD-kort. Se alltid till att du gör en bra säkerhetskopia av ditt skrivande så att dina data aldrig går förlorade.

Om du fortfarande vill försöka skapa din USB-enhet eller SD-kort kan du försöka ta bort huset för att kontrollera om kabeln har lossnat från kontakten. I den här artikeln ger vi dig några tips för att fixa din trasiga hårddisk.