BlueStacks - Android på din dator

Du behöver inte nödvändigtvis ha en Android-enhet för att köra en viss Android-app eller ett visst spel. Med BlueStacks installerar du en virtuell Android-maskin på din PC eller Mac.

BlueStacks

pris

Gratis med reklam; $ 2 per månad

Språk

Nederländska

OS

Windows Vista / 7/8; OS X

Hemsida

www.bluestacks.com

8 Betyg 80
  • Fördelar
  • Enkel installation
  • Stöder majoriteten av Android-appar
  • Konfigurera tangentkombinationer
  • Negativa
  • Påträngande reklam med gratisversionen
  • Standard startskärmen rörig

Det finns flera alternativ för att köra Android på din dator, men BlueStacks är överlägset enklast. Du kan använda programmet gratis, men då är du skyldig att installera en app några dagar. Om du vill arbeta med BlueStacks utan dessa annonser, byt till Premium-versionen för 2 dollar per månad. Läs också: 11 tips för Android på din dator med BlueStacks.

Installation

Efter installationen måste du ange din Google-kontoinformation så att du kan använda Google Play Butik. BlueStacks har sin egen Android-miljö och det verkar som att det redan finns många appar installerade, men i själva verket är detta appförslag. Om du vill installera en app eller ett spel kan du göra det med sökfunktionen på startskärmen.

Inte alla appar fungerar under BlueStacks, men företaget säger själv att det stöder 96 procent av apparna och 86 procent av spelen i Google Play Store. Det är ganska mycket och de flesta appar kommer därför bara att köras under BlueStacks. Längst upp och till vänster på skärmen hittar du några knappar för att styra eller konfigurera BlueStacks. I spel är det särskilt användbart att klicka på WASD-knappen. Detta låter dig länka tangentkombinationer till typiska smartphone- eller surfplattorörelser.

Menyer

Till vänster hittar du den allmänna menyn. Här kan du enkelt importera en fil från din dator till BlueStacks, ta en skärmdump eller rotera skärmen. Om du vill installera en app som inte finns i Google Play Store kan du också ladda en apk-fil med APK-knappen. Om du vill ändra standard startskärmen installerar du en app som Nova Launcher. När du väl har installerat kan du ställa in denna appstartare som standard och BlueStacks är mer som traditionellt Android-system.

Slutsats

Är BlueStacks den ultimata Android-emulatorn för din dator? Jag skulle nästan säga det. De flesta appar och spel fungerar smidigt och du har en ganska komplett uppsättning funktioner till ditt förfogande för att få ut mesta möjliga av apparna. Det faktum att BlueStacks stöder det mesta av innehållet i Google Play Store är naturligtvis ett stort plus. Nackdelen är den påträngande reklamen om du inte är villig att betala 2 dollar i månaden för en Premium-prenumeration. Standard hemskärmen är lite rörig, men BlueStacks är lätt att installera och erbjuder en nästan perfekt Android-upplevelse för PC eller Mac.