På så sätt kan du blockera annonser på YouTube

Oavsett om du vill ha ett skratt innan du lägger dig med några kattvideor eller om du lyssnar på hela musikalbum på jobbet kan du använda YouTube när som helst på dagen. Tyvärr måste du titta på (eller lyssna) annonser när som helst på dygnet. Det är så du blir av med det.

Annonser på YouTube är väldigt irriterande. Inte i första hand för att du är mer eller mindre tvungen att titta på i minst fem sekunder på något som du inte väljer själv, utan främst för att YouTube verkar göra en sport att ständigt visa samma annonser. Om du ofta söker efter resor får du en annons från ett reseföretag för äventyrsresor. Och så finns det YouTube Premium, med sin egen TV-serie, som ständigt passerar som reklam.

YouTube Premium

Det är vettigt att YouTube använder annonsörer för att tjäna pengar. Och samtidigt är det vettigt att det finns mycket reklam för YouTube Premium. Inte bara för att det är en produkt från YouTube i sig, utan också för att det tjänar till att bli av med dessa annonser. För 11,99 euro per månad kan du titta på annonsfria videor (och mer: du kan till exempel spela upp videor i bakgrunden och titta på YouTube Original-serien och filmer).

Men du kommer att ha ett abonnemang med det och dessutom ingen fördelaktig. Det finns också andra sätt att bli av med annonserna. Du kan till exempel välja att använda en adblockerare. Du är dock bunden till din webbläsare, eftersom de flesta annonsblockerare är webbläsartillägg.

Om du vill installera en adblockerare kan du göra det, till exempel genom att söka efter tillägg i Chrome-webbläsaren. Det finns massor av adblockers tillgängliga och du kan se hur många som har betygsatt dem, så att du kan välja vilken du vill. Adblock Plus är bland annat en välkänd, som också nyligen vann en rättegång i Tyskland som väcktes av flera publikationer som ville förbjuda den. UBlock Origin är också mycket populärt.

Du kan också blockera annonser på nätverksnivå. Du kan ställa in en så kallad PiHole för detta. Med den här metoden ser du inte YouTube-annonser, oavsett vilken enhet du använder och om du tittar i webbläsaren eller YouTube-appen. Förutsatt att enheten är ansluten till ditt eget nätverk.

Kämpa mot Adblockers

YouTube är dock angelägen om att sälja prenumerationerna på sin Premium-tjänst, så det är fast beslutet att fortsätta visa annonser för alla som inte har en prenumeration. Så det kan vara så att annonsblockerare inte vinner kampen mot YouTube. En adblockerare som vi har testat, Adblock för YouTube, fungerar som en charm och indikerar också att den framgångsrikt blockerar annonser.

Förutom det finns det få sätt att se till att inga annonser syns på YouTube. När allt kommer omkring vill plattformen tjäna så mycket pengar som möjligt, från både personer som ser annonser och personer som inte vill se dem, men via sin egen prenumerationstjänst.

Håll dig uppdaterad med vårt veckovisa nyhetsbrev!

* Genom att klicka på knappen ovan godkänner du sekretesspolicyn för Reshift Digital BV och registrerar dig för vårt nyhetsbrev och erbjudanden från Computer! Totaal. Du kan ändra dina preferenser när som helst efter registreringen via den personliga länken i varje utskick från Computer! Totaal.