Så här kan du återställa ditt Gmail-konto

Gmail är en utmärkt tjänst för att skicka e-post, men e-posttjänsten kanske inte fungerar smidigt. Ibland händer det till exempel att e-postmeddelanden inte längre synkroniseras ordentligt i Gmail-appen. I ett sådant fall är det bäst att återställa ditt Gmail-konto.

Problem som uppstår när Gmail-synkronisering slutar fungera ordentligt inkluderar till exempel att du inte längre kan skicka eller ta emot e-post, e-postmeddelanden hänger medan du skickar, e-postmeddelanden inte kan öppnas eller att Gmail-appen är mycket långsam. Du kan också få ett meddelande om att kontot inte är synkroniserat.

Om du har sådana Gmail-synkroniseringsproblem på din Android-telefon eller iPhone måste du antagligen ta bort ditt Google-konto och återställa Gmail. Det är dock en bra idé att först kontrollera om du har tillräckligt med lagringsutrymme och uppdatera själva Gmail-appen för att se om det löser problemet. Starta sedan om din Android-smartphone eller iPhone.

Ta bort Google-konto

På din Android-smartphone eller iPhone, gå till Inställningar / Konton / Google / Google-konto i Gmail-appen och tryck på ditt konto. Då ser du en översikt över all data från Google som synkroniseras med din Android-enhet. Tryck på menyknappen längst upp till höger och välj Ta bort .

Då bör data för ditt Gmail-konto i appen raderas så att du inte lämnar något som kan orsaka problem.

Återställ Gmail

På din Android-smartphone, gå till Inställningar / Appar / Alla appar / Gmail och tryck på Stopp nu- knappen högst upp i listan och klicka sedan på Inaktivera . Sedan återställs Gmail-appen till fabriksinställningarna.

På en iPhone, i appen Inställningar, gå till Allmänt , iPhone-lagring och tryck sedan på Gmail . Här hittar du alternativet Ta bort app . Ladda sedan ner appen igen.

Öppna Gmail-appen och lägg till ditt Google-konto igen. Gmail börjar sedan synkronisera dina e-postmeddelanden igen.