Kursiv, fet, struken ut: så formaterar du text i WhatsApp

Vi whatsap hela dagen och medan emoijis är ett bra sätt att lägga till extra kraft till våra ord, ibland vill du bara lägga till lite extra i din text. Under ett tag kan du därför lägga till formatering i dina WhatsApps, även om inte alla vet hur man gör det. Så här formaterar du din text i WhatsApp

Först anger du texten du vill skicka. Innan du trycker på skicka pilen håller du ned texten du vill formatera. Din telefon väljer sedan automatiskt ordet eller orden. Välj de tre punkterna under varandra bredvid alternativen "klipp ut, kopiera, klistra in". Via prickarna har du nu möjlighet att göra din text fet, kursiv, streckad eller så kallad "monospace". Välj önskat alternativ så ser du att när du skickar texten nu har den valda delen fått formatering.

Det är naturligtvis också möjligt att lägga till flera typer av formatering till en textbit. För att göra detta, fortsätt markera texten och välj vilket format du vill ha. Så du kan göra ett ord kursivt, streckat och fet, om du verkligen vill göra en fest av det.

Genvägsförkortningar

Om du lägger till formatering i din text på det här sättet ser du snart att tecken visas bredvid ordet som gör ordet kursiv eller fet om så önskas.

Det är förkortningarna. Om du tycker att det är irriterande att kontinuerligt markera texten först, sedan välja format och sedan välja igen, kan du naturligtvis också komma ihåg dessa förkortningar.

Du gör en text i WhatsApp fet genom att placera önskat ord mellan asterisker. Så det ser ut så här: antar att du vill att * detta * ord ska vara fet, det görs med asterisken (*). Obs: ibland vill du bara lägga något mellan asterisker eftersom du vill uttrycka en viss handling i texten. Om du inte vill att den här texten ska vara fet, skriver du bara ett mellanrum mellan asterisken och ordet.

Du kan lägga till kursiv formatering genom att placera ordet mellan _ under bindestreck_. Du stryker över din text genom att placera din text mellan ~ dessa ~ vinklar (tilde).

Monospace-alternativet är ett helt annat typsnitt som du kan använda. Kortkommandot för detta är tre snedstreck som du normalt skulle sätta på ett ord som det här: ``.

Så om du inte är ett fan av emojis ändå men vill betona dina texter lite mer, kan du lägga till formatering till dina WhatsApps.