Så här streamar du filmer och serier med Kodi

Kodi är perfekt för streaming av filmer och serier och är också gratis att använda. Mediecentret har många fler alternativ, för du kan också spela din egen musik och fotosamlingar med det. I den här artikeln förklarar vi hur Kodi fungerar.

Mediaplayer Kodi är gratis att ladda ner för ett stort antal plattformar som Windows, Mac, Linux, Android, jailbroken iOS-versioner och Raspberry Pi. Men att leta efter bra tillägg kan kännas som en nål i en höstack. Med SuperRepo laddar du ner och installerar ett stort antal bra tillägg på en gång.

Läs också: Kodi - Ultimate mediaspelare för alla dina enheter.

Installera Kodi

Innan du lägger till några coola tillägg till Kodi, installera programmet först på datorn. Besök www.kodi.tv för att ladda ner freewaren. Det finns versioner för alla vanliga operativsystem, till exempel Windows, Linux, OS X och till och med Raspberry Pi. I den här artikeln arbetar vi med Windows-versionen, operationen på andra plattformar är liknande. Ange under installationen att du vill lägga till alla komponenter och slutföra guiden. Som standard är Kodi på engelska. Navigera till System / Inställningar / Utseende / Internationellt och välj holländska för språk .

För att installera SuperRepo, gå till System i Kodi-gränssnittet och välj File Manager . Klicka på Lägg till källa så visas ett inmatningsfält där du kan lägga till en webbadress. Skriv url //srp.nu , ange valfritt namn och tryck på OK . Nu ser du SuperRepo-alternativet (eller vilket namn du kom på) till vänster.

SuperRepo-förvaret är en stor samling tillägg för Kodi.

Ladda ner SuperRepo

Du har nu länkat din Kodi-app med SuperRepos mappsamling. För att faktiskt ladda ner allt, gå till System igen och välj Inställningar . Klicka på Tillägg till vänster och klicka sedan på Installera från zipfil . Hitta mappen du just skapade (i vårt fall SuperRepo).

Beroende på vilken version av Kodi du har väljer du rätt mapp. I version 15.1 är detta Isenguard , men det kan skilja sig åt per version. I vårt fall bläddrar vi till mappen / repositories / superrepo och använder zip-filen superrepo.kodi.isenguard.repositories.0.7.03.zip . Välj filen och tryck på OK . Hela samlingen av möjliga kanaler kommer nu att laddas ner.

Inte allt fungerar lika bra, men valet är stort.

Installera tillägg

När du har installerat förvaren kan du börja välja tillägg som ska användas. Gå tillbaka till huvudskärmen och välj Video> Tillägg (eller Musik> Tillägg om du huvudsakligen vill lyssna på musik). Klicka på Få mer ... så hittar du en översikt över alla tillägg som har laddats ner via respektive förvar.

Ta en titt på vilka tillägg du tror att du behöver och testa dem, du kan alltid ta bort dem senare. Du installerar ett tillägg genom att klicka på dess namn och trycka på Installera.

Strömma alla källor

Som namnet antyder hämtar Stream All The Sources mediefiler från olika källor. Erbjudandet är därför enormt! Du surfar här för att hitta det här tillägget. Sedan lägger du till Stream All The Sources som förklarats ovan. Leta upp en fin titel och ange från vilken webbplats du vill samla in strömmen.

Exodus

Under lång tid var Genesis överlägset det mest populära tillägget för Kodi. Tyvärr har denna applikation varit oanvändbar under en tid. Tillverkarna kommer nu med ett alternativ under namnet Exodus. Du kan också strömma de senaste filmerna och serierna till datorn med detta. Du installerar tillägget genom att ladda ner Kodi Bae-förvaret härifrån.

Här hittar du en mapp med olika filer. Längst ner klickar du på filen repository.kodibae-3.0.0.zip. Klicka sedan på Ladda ner . Spara hela zip-filen någonstans där du enkelt kan hitta den. Aktivera detta arkiv igen som förklarats ovan. En stor fördel är att detta tillägg har olika sätt att sortera erbjudandet. Ett klick på filmer ger dig tillgång till kategorier som teatrar, Oscar-vinnare och mest visade. Så snart du klickar på en fin titel kan du välja mellan olika strömmar.

Exodus är, hur kan det vara annorlunda, efterträdaren till Genesis.

Exodus-inställningar

Du kan enkelt justera vissa inställningar i Exodus. Välj Verktyg i huvudmenyn för detta tillägg . Klicka sedan på Inställningar: Allmänt . Använd pilarna på tangentbordet för att navigera genom kategorierna. Vid uppspelning kan du ställa in en maximal kvalitet vid behov. För att avlasta nätverket kan du till exempel välja 720p. Om du vill ha bästa kvalitet kan du lämna den här inställningen på 1080p. Gå till Källor och bestäm vilka webbplatser Exodus ska samla strömmarna från. Om så önskas kan du länka ett Trakt.tv- eller IMDb-konto via konton . Med Undertexter aktiverar du det holländska språket med nederländska .

Titta på live-tv

Det tar lite arbete, men du kan också ställa in Kodi så att du kan titta på live-tv-program. Det finns alla typer av tillägg för detta, med vilka du i princip kan ta emot de offentliga programföretagens kanaler och olika betalstationer. Vi kommer att berätta mer om detta i den här artikeln.