Så här laddar du ner videor från Instagram

Det är inte särskilt svårt att ladda ner videor på Instagram, men du måste ha rätt verktyg. Vi förklarar hur det fungerar.

På Instagram kan du enkelt och snabbt sätta ett foto eller en video online, som sedan kan visas av alla dina följare. Vissa videor kan ställas in för att försvinna från din profil efter ett tag, vilket gör det omöjligt för någon att se dem. Omvänt kan andra användare naturligtvis också radera sina egna videor. Om du fortfarande vill se vissa videor senare finns det lyckligtvis alternativ för det.

Instagram i sig erbjuder inte möjligheten att ladda ner videor, så du behöver verktyg från tredje part för att hjälpa dig.

Skrivbord

Det finns flera webbplatser som låter dig ladda ner videor från Instagram, och de fungerar alla ungefär på samma sätt. En av de enklaste webbplatserna är DreDown. Gå först till Instagram och ladda in videon du vill ladda ner. Kopiera URL: en från din webbläsares adressfält, gå till DreDown-sidan och klicka på Instagram-länken högst upp på sidan. Klistra in webbadressen i sökfältet och tryck på DreDown-knappen. Sedan kan du ladda ner videon.

Fungerar DreDown trots allt inte så bra? Testa sedan liknande webbplatser som DownloadGram, Download Instagram Videos eller Gramblast.

iOS

IOS-säkerhetsinställningar gör det lite svårare att ladda ner en video från Instagram (även om de ovan nämnda alternativen också fungerar i iOS), men med rätt app är det möjligt. Ett alternativ är Blaze: Browser & File Manager. Kopiera webbadressen till ett foto eller en video i Instagram-appen och klistra in den i Blaze. Tryck på nedladdningsknappen och välj alternativet Exportera video till kamerarulle .

Android

Även för Android har du appar som hjälper till att ladda ner Instagram-videor. Prova till exempel Video Downloader för Instagram, en gratis app som faktiskt gör precis vad namnet antyder. Appen fungerar på samma sätt som Blaze: kopiera URL: en i Instagram-appen och klistra in den i videohämtaren. Appen ger dig några irriterande annonser, men det får jobbet gjort.