På så sätt kan du uppdatera Windows manuellt

För att säkerställa att din dator förblir ordentligt skyddad är det viktigt att du uppdaterar dina program och operativsystem regelbundet. Windows 10 kan automatiskt installera uppdateringar. Men ibland är det bättre att göra det manuellt själv emellan. Så här uppdaterar du Windows manuellt.

Windows automatiska uppdateringar är användbara eftersom du aldrig av misstag glömmer att hålla ditt system uppdaterat. Varje dag görs en bakgrundskontroll för att se om nya uppdateringar är tillgängliga för Windows och andra Microsoft-produkter på din dator. Dessa uppdateringar installeras omedelbart när det är möjligt. Vissa uppdateringar kräver att du startar om datorn.

Till exempel när en säkerhetsproblem upptäcks eller när en storskalig cyberattack utförs som förra veckan, är det bättre att manuellt uppdatera Windows omedelbart istället för att vänta på nästa automatiska uppdatering. Här visar vi dig hur.

Uppdatera Windows manuellt

För att navigera till Windows Update-verktyget själv, gå till Inställningar> Windows Update och klicka på Sök efter uppdateringar . Det söker sedan omedelbart efter nya uppdateringar för ditt system som ännu inte har installerats.

Av säkerhetsskäl tillåter Windows 10 Home dig inte att dölja uppdateringar, så du hoppar inte av misstag över en viktig uppdatering. Detta är möjligt i Windows 10 Pro, så se till att du inte döljer några viktiga uppdateringar.

Installera eventuella uppdateringar och starta om datorn. Det är en bra idé att gå tillbaka till Inställningar> Windows Update efter det och söka efter uppdateringar igen. Vissa uppdateringar kan relatera till en uppdatering som du just installerade och var därför inte synlig när du inte hade den uppdateringen.