Så här placerar du YouTube på skrivbordet

YouTube har den praktiska funktionen att skapa spellistor. Det används ofta för att lyssna på musik. Nackdelen är att du alltid måste hålla ett webbläsarfönster öppet för det. Med Yout Player placerar du videor från YouTube på skrivbordet och håller dem kontinuerligt på skärmen.

Installera Yout Player

Du laddar ner Yout Player från webbplatsen //youtplayer.github.io. Välj 32 eller 64-bitarsversion för ditt operativsystem och klicka sedan på engelska . Ett försiktighetsord: den här filen erbjuds tyvärr på MediaFire, med en hel del annonser. Så var uppmärksam på vad du klickar på när du laddar ner. Klicka på den gröna nedladdningsknappen, ladda ner filen och extrahera rar-arkivet med 7-Zip till exempel. Gå sedan in i den extraherade mappen och dubbelklicka på Yout.exe för att starta programmet och huvudskärmen öppnas. Så det behöver inte installeras. För enkel åtkomst till programmet kan du flytta det till mappen C: \ Program Files. Högerklicka sedanYout.exe och välj Skapa genväg. Placera den genvägen i mappen% APPDATA% \ Microsoft \ Windows \ Startmeny \ Program för att enkelt starta Yout Player från startmenyn.

Använda sig av

Yout Player döljer automatiskt elementen i gränssnittet när programmet inte körs. Du kan bara göra fönstret större eller mindre genom att dra skärmkanten med musen. Till vänster om Yout i det övre fältet finns en knapp med två pilar. När du klickar på det förvandlas Yout Player till superkompakt läge, så det tar väldigt lite utrymme på din skärm.

Spellistor

För att lägga till en ny spellista, klicka på knappen längst till vänster som heter Hantera spellistor i menyraden . Ange sedan ett namn som du själv kan välja och fyll i länken till YouTube-spellistan. Du kan hitta en spellista på YouTube genom att gå till en kanal, till exempel www.youtube.com/music. Gå sedan till fliken Spellistor . Högerklicka på en spellistans titel och kopiera länken. I Chrome högerklickar du på Kopiera länkadress , i Firefox på Kopiera länkplats . Klistra in länken i Yout och klicka på Infoga . Du kan lägga till flera spellistor. För att växla mellan listor, klicka på titeln på en annan spellista i menyraden.