Anteckningar lämnas på skrivbordet med klisterlappar

Alla känner till dessa Post It-klistermärken, som du vanligtvis fyller med poäng som du inte bör glömma. Men innan du vet ordet av är hela datorskärmen full av dessa löv. Det är bekvämare att använda digitala memon.

För att komma ihåg saker sticker många entusiastiskt gula (eller olika färgade) självhäftande anteckningar på till exempel skärmkanten. Ännu bättre - eftersom det väcker extrem uppmärksamhet - skulle det vara att sticka bladen på själva skärmen. I pappersversionen är detta inte användbart eftersom du inte längre kan se den underliggande skärmen. Det är därför det också finns en virtuell version av de klibbiga bladen i Windows 10. På Start-menyn Sticky Notes (eller stickiesom du använder den nederländska versionen av Windows 10). Du ser omedelbart ett tomt gult skivblad. Och ett fönster som frågar om du vill aktivera Insights. För att förhindra att Microsoft läser tillsammans med dina anteckningar rekommenderar vi att du klickar på Inte nu .

Färg

Du kan justera bladets färg om så önskas genom att klicka på knappen med de tre punkterna längst upp till höger på skärmen. Du kommer också att se en inställningsutrustning. Detta leder till det enda tillgängliga alternativet: Aktivera eller inaktivera insikter. Om allt går bra stängs de av. Klicka på plustecknet längst upp till vänster på ett ifyllt eller ofullständigt anteckningsblad så lägger du till en ny kopia. På detta sätt kan du "pappera" hela skrivbordet med klibbiga löv. Ett klick på papperskorgen raderar anteckningen. För att snabbt använda anteckningarna kan du placera appen i snabbstartsfältet direkt till höger om Start-knappen. För att göra detta högerklickar du på Sticky Notes i Start-menyn. Och sedan i den öppnade snabbmenyn under MerPin till Aktivitetsfältet. Så länge du inte stänger programmet förblir föreställningarna synliga. Även om du har stängt Windows och startat om. Chansen att du saknar en påminnelse är därför liten. Tyvärr är det inte möjligt att hålla koll på klisterlappar högst upp i andra applikationer.

Du hittar alla dina anteckningar i anteckningslistan genom att klicka på de tre horisontella punkterna i verktyget. Du kan också synkronisera anteckningar över enheter och appar, till exempel OneNote Mobile, Microsoft Launcher för Android och Outlook för Windows. För att göra detta, gå tillbaka till menyn List of notes och tryck på kugghjulet längst upp till höger i fönstret. Logga sedan in för att synkronisera dina anteckningar till molnet.

Du kan också söka i dina anteckningar genom att ange ett sökord i sökrutan högst upp i anteckningslistan eller trycka på CTRL + F på tangentbordet för att söka. Anteckningslistan filtreras endast för de anteckningar som innehåller söktermen.